Zamjenik Općinskog načelnika Općine Križ gospodin Zlatko Hrastić i suradnici, položili su cvijeće i zapalio svijeću na grobu Josipa Badalića u Križu u petak 05.06.2020. godine, obilježavajući time uspomenu na profesora, znanstvenika, putopisca, književnika i velikog zaljubljenika u Moslavinu.

Početkom lipnja svake godine, uz datum rođenja Josipa Badalića (7. 6. 1888. Deanovec), Općina Križ u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu dodjeljuje Plaketu Josip Badalić najboljem studentu rusistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Ove godine prijedlog Katedre za ruski jezik i Katedre za rusku književnost je da se Plaketa Josip Badalić dodijeli Danijeli Kovačec, najboljoj studentici ruskog jezika i književnosti na Katedri za ruski jezik i Katedri za rusku književnost, Odsjeka za istočnoslavenske jezike i književnost, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020.

Danijela Kovačec diplomirala je prošli mjesec ruski jezik i komparativnu književnost, a kao prvostupnica 2017. godine nagrađena je nagradom Filozofskog fakulteta za izvrsnost u preddiplomskom studiju rusistike.

Izvanredne prilike ove godine odgodile su obilježavanje rođendana Josipa Badalića, a samim time i dodjelu Plakete, za vrijeme kada će to novonastale prilike omogućiti, a o čemu će javnost biti na vrijeme obavještena.

Josip Badalić – 07. 06. 1888. Deanovec – 11. 08. 1985. Zagreb

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content