U povodu Blagdana Svi sveti s posebnom zahvalnošću i poniznošću prisjećamo se onih koji su dali najveću žrtvu u Domovinskom ratu kao i svih bliskih nam preminulih osoba.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić te ostali predstavnici Općine Križ u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić, obilježili su danas blagdan Svi sveti te zapalili svijeće i položili vijence ispred centralnog križa na groblju u Križu, a molitvu za sve poginule i umrle branitelje kao i sve one koji više nisu s nama, izmolio je velečasni Božo Pinjuh. Svijeće su zapaljene i na grobovima trinaest poginulih branitelja Domovinskog rata koji počivaju na groblju u Križu.

Predstavnici Općine Križ, istog dana, obišli su i mjesno groblje u Rečici Kriškoj te kod centralnog križa položili vijenac i zapalili svijeće.

Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu održano je danas i na spomen području Trokut u Novskoj. Komemoraciji je u ime Općine Križ nazočio prvi potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Dubravko Poje te zajedno s predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, odao počast svim poginulim, umrlim i stradalim braniteljima na centralnom Spomen području Trokut-Novska.

Napomenimo i da će Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić zajedno s predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić, prigodno odati počast poginulim i umrlim braniteljima 65. samostalne bojne ZNG i drugih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, u subotu 30. listopada 2021. godine svetom misom u crkvi Sv. Petra Apostola u Ivanić-Gradu te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content