O B A V I J E S T
OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA OPĆINE KRIŽ o tijeku isplate naknada članovima biračkih odbora imenovanih za provedbu izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Povodom učestalih i opravdanih pitanja osoba koje su bile imenovane i odradile dužnost članova biračkih odbora za provedbu izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, vezano uz isplatu naknada za rad u biračkim odborima, a naročito radi objave pravih i istinitih činjenica, Općinsko izborno povjerenstvo Općine Križ obavještava o slijedećem:
–    dana 22. svibnja 2014. godine (četvrtak) – na račun Općine Križ doznačena su novčana sredstva za isplatu naknada članovima biračkih odbora (=300,00 kn neto po članu);
–    dana 23. svibnja 2014. godine (petak) – navedena novčana sredstva su podignuta s računa Općine Križ i pripremljena za isplatu članovima biračkih odbora; isplata planirana za nedjelju 25. svibnja 2014. godine, nakon predaje izbornog materijala.

Međutim, istoga dana 23. svibnja 2014. godine (petak), točnije u 13,44 sati – Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke županije (ŽIP) dostavlja obavijest o zaustavljanju isplate predmetnih naknada (u privitku: obavijest).
Nadalje, istoga dana u 15,06 sati zaprimljena je obavijest ŽIP-a da će isplata naknada najvjerojatnije biti u gotovini, ali ne odmah u nedjelju, 25.05.2014. god. (u privitku: obavijest).
Obzirom na neodređeno daljnje postupanje s novcem, koji je podignut s računa i pripremljen za isplatu, a isplata zaustavljena te vodeći računa o pravilnom postupanju s gotovim novcem u navedenom slučaju, cjelokupan iznos novčanih sredstava je, po nalogu odgovorne osobe Općinskog načelnika Općine Križ, dana 26. svibnja 2014. godine, dakle odmah u ponedjeljak – prvi radni dan – uplaćen na račun Općine Križ.
Za navedeno ispravno i zakonito postupanje, dana 27. svibnja 2014. godine (utorak) zaprimljena je i pisana potvrda odnosno uputa ŽIP-a (u privitku: obavijest, u kojoj su pogrešno naznačeni datumi isplate u ožujku, a koji podatak je naknadno ispravljen; naime, točno je da se radi o mjesecu svibnju).
Isključivo po rasporedu Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije, koji obavlja svu propisanu pripremu za uplatu poreza, doprinosa i JOPPD obrasca, sva gradska/općinska izborna povjerenstva Zagrebačke županije zaprimaju pisane obavijesti putem elektroničke pošte o odobrenju za isplatu i to na način da se dostavlja poimenični popis općina odnosno gradova kojima se odobrava isplata naknada slijedećeg radnog dana.
Danas, 04. lipnja 2014. godine (srijeda) zaprimljeno je odobrenje za isplatu naknada članovima biračkih odbora imenovanih za područje Općine Križ (u privitku: odobrenje).
Provedba isplate naknada članovima biračkih odbora odobrena je za dan 05. lipnja 2014. godine (četvrtak).
Isplata će se obavljati navedenoga dana u prostorijama Općine Križ u Križu, Trg Svetog Križa 5, od 9,00 do 17,00 sati.

Sve osobe koje ostvaruju pravo na isplatu moraju doći osobno s osobnom iskaznicom, a u slučaju eventualne nemogućnosti osobnog dolaska, naknadu može preuzeti druga osoba uz predočenje dvije osobne iskaznice i to: osobe koja preuzima naknadu i osobe za koju se preuzima naknada.

PRILOG 1

PRILOG 2

PRILOG 3

PRILOG 4

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content