Zainteresirani za rad na dužnosti PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKA BIRAČKOG ODBORA na Lokalnim izborima 2021. godine, koji će se održati 16. 05. 2021. godine, mogu se prijaviti putem elektroničke pošte:

oip.kriz@izbori.hr

i to popunjavajući obrazac OL-6 Izjava o prihvaćanju dužnosti predsjednika/potpredsjednika biračkog odbora za provedbu lokalnih izbora.

6._OL-6

www.izbori.hr

Raspored po biračkim mjestima i dužnost na koju će izabrani kandidati biti imenovani (predsjednik ili potpredsjednik)  odrediti će Općinsko izborno povjerenstvo Općine Križ, stoga se predlaže da se iste rubrike u obrascu OL-6 ne popunjavaju.

Prijava putem popunjavanja obrasca OL-6 ne obvezuje Općinsko izborno povjerenstvo na imenovanje svih prijavljenih osoba.

PREDSJEDNICI I POTPREDSJEDNICI NE SMIJU BITI KANDIDATI NA IZBORIMA I NE SMIJU BITI ČLANOVI NITI JEDNE POLITIČKE STRANKE (čl. 42. st. 8. Zakona o lokalnim izborima)!!!!

Prijave se zaprimaju do zaključno s danom 22. travnja 2021. godine.

VAŽNA NAPOMENA:

ČLANOVE BIRAČKIH ODBORA I NJIHOVE ZAMJENIKE

određuju političke stranke, stoga se zainteresirani za rad u biračkom odboru na mjestu člana i zamjenika člana trebaju obratiti političkim strankama, a ne Općinskom izbornom povjerenstvu, jer Povjerenstvo nije nadležno za određivanje članova i zamjenika članova biračkih odbora!!!!!

 

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content