OBAVIJEST O OBVEZI PROVOĐENJA AGROTEHNIČKIH MJERA

Općina Križ obavještava vlasnike i posjednike poljoprivrednog zemljišta da je na snagu stupila Odluka o agrotehničkim mjerama, mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom i šumskom zemljištu na području Općine Križ. Ovom Odlukom propisano je na koji način provoditi mjere u cilju održavanja poljoprivrednog zemljišta povoljnim za poljoprivrednu proizvodnju i u cilju sprječavanja nastajanja šteta na poljoprivrednom zemljištu.

Posebno napominjemo da je svaki vlasnik i posjednik poljoprivrednog zemljišta obvezan provoditi mjere sprječavanja zakorovljenosti i obrastanja višegodišnjim raslinjem radi otklanjanja štetnih utjecaja na za život i zdravlje ljudi i suzbijanja štetnika. Isto tako vlasnici i posjednici poljoprivrednog zemljišta dužni su provoditi propisane mjere za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina radi  bolje prohodnosti, vidljivost i pregleda poljskih putova i kvalitetnijeg korištenja istih, kao i kvalitetnije poljoprivredne proizvodnje. Vlasnici i posjednici poljoprivrednog zemljišta trebaju se zajednički brinuti o poljskim putovima koje koriste, te se zabranjuju se sve radnje koje mogu dovesti do uništavanja poljskih putova. Radi sprječavanja požara na poljoprivrednom zemljištu vlasnici i posjednici trebaju poštivati mjere zaštite od požara i njihove odredbe, kada i na koji način je dozvoljeno spaljivati i uništavati korov i biljni otpad.

Pozivamo sve vlasnike i posjednike poljoprivrednog zemljišta da se pridržavaju propisanih mjera ove Odluke, kao i drugih propisanih mjerodavnih zakona i podzakonskih propisa, jer je Općina Križ dužna provoditi nadzor na provedbom mjera iz ove Odluke, za koje postoje prekršajne odredbe u slučaju nepoštivanja istih.

Odluka-o-agrotehnickim-mjerama-mjerama-za-uredivanje-i-odrzavanje-poljoprivrednih-rudina-te-mjerama-zastite-od-pozara-na-poljoprivrednom-i-sumskom-zemljistu

ZATVARANJE I REGULACIJA PROMETA NA TRGU SV. KRIŽA I DIJELU ZAGREBAČKE ULICE UZ OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE 14. RUJAN

U četvrtak 14. rujna 2023. godine bit će zatvoreno parkiralište na Trgu Svetog Križa, do ulaza u donji park, kao i parkiralište na dijelu Zagrebačke ulice, ispred Doma kulture Josip Badalić te Knjižnice i čitaonice Križ i to u vremenu od 06:00 sati do 14:00 sati. Molimo da u navedeno vrijeme na parkirate na spomenutim lokacijama.

U periodu od 12:00 do 13:00 sati 14. rujna 2023. godine, a povodom obilježavanja Dana Općine Križ „14. rujan“ i održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Križ u Domu kulture Josip Badalić, očekuje se povećan promet stoga se svi sudionici u prometu mole za oprez.

 

HVALA NA RAZUMIJEVANJU!

Općina Križ

 

 

PRIJAVE ZA SAJAM OBRTA I RUKOTVORINA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE KRIŽ

I ove godine Općina Križ organizira Sajam obrta i rukotvorina u sklopu brojnih manifestacija kojima obilježavamo dan Općine Križ. Naš mali, urbani sajam na koji su uvijek dobro došli svi kreativci sa svojim rukotvorinama, obrtnici i OPG-i, održati će se u subotu 26. kolovoza 2023. godine od 14 sati u prekrasnom ambijentu našeg stoljetnog parka u Križu.

Pozivamo sve zainteresirane, obrtnike, umjetnike, proizvođače domaćih proizvoda iz Općine Križ i okolnih jedinica lokalne samouprave da nam se pridruže u želji da našim sugrađanima i svim posjetiteljima ponudimo nekomercijalnu, unikatnu ponuda rukotvorina, domaćih likera, meda, sira i ostalih prerađevina od lavande, bučinog ulja, ručno rađenih predmeta i slično.

Uz Sajam obrta i rukotvorina pripremili smo zanimljive sadržaje za djecu i odrasle. Ponovno će nam se pridružiti Društvo Naša djeca Vladimir Nazor Križ sa svojim slatkim i slanim Kriškim oblizekima, biti će tu pjesme i plesa KUD-a Graničar u suradnji s udrugama umirovljenika i građana Općine Križ, a Udruga Škaf iz Križa i ove godine priprema degustaciju vina svojih članova. Večer završava koncertom grupe Vatra.

Budući da je sudjelovanje na sajmu besplatno, a broj izlagača ograničen, molimo sve zainteresirane udruge, zadruge, OPG-e te sve ostale kreativce, da se za sudjelovanje na Sajmu obrta i rukotvorina 26. kolovoza 2023. godine (subota), prijave najkasnije do 21. kolovoza.

Prijavnicu za Sajam obrta i rukotvorina možete dobiti u Općini Križ ili je preuzeti u privitku.

PRIJAVNICA-SAJAM-OBRTA-I-RUKOTVORINA-2023

Ispunjenu prijavnicu s prilozima (preslikom odgovarajuće isprave, presliku upisa u registar /upisnik u kojem je izlagač registriran/upisan) pošaljite na adresu elektroničke pošte: info@opcina-kriz.hr ili sladjana.vasiljevic@opcina-kriz.hr ili na adresu Općine Križ, Trg Sv. Križa 5, 10314 Križ.

Osoba za kontakt: Slađana Vasiljević (099/7506 164 ili 01/2031-518)

 

JAVNI POZIV za prikupljanje prijedloga za dodjelu Priznanja Općine Križ „14. rujan“

Na temelju članka 12. Odluke o javnim priznanjima Općine Križ  („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 18/18.) Općinski načelnik Općine Križ raspisuje

 

JAVNI POZIV za prikupljanje prijedloga za dodjelu Priznanja Općine Križ „14. rujan“

 

Postupak dodjele Priznanja Općine Križ „14. rujan“ pokreće svake godine Općinski načelnik Općine Križ raspisivanjem Javnog poziva za prikupljanje prijedloga za dodjelu Priznanja Općine Križ „14. rujan“.

Odluku o dodjeli Priznanja Općine Križ “14. rujan“ donosi Općinsko vijeće Općine Križ povodom obilježavanja Dana Općine Križ, samoinicijativno ili na prijedlog Općinskog načelnika Općine Križ, a nakon razmotrenih prijedloga zaprimljenih na Javni poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu Priznanja Općine Križ „14. rujan“.

 

Priznanje Općine Križ „14. rujan“ dodjeljuje se u znak javnog priznanja građanima Općine Križ i drugim pravnim i fizičkim osobama, njihovim udrugama, lokalnim zajednicama, trgovačkim društvima, obrtima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ustanovama, vjerskim zajednicama te  drugim osobama i subjektima za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ i društva u cjelini, a poglavito za uspjehe u unaprjeđenju gospodarstva, znanosti, prosvjete, kulture, sporta, socijalne skrbi i unaprjeđenja i zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.

 

     Pozivam članove Općinskog vijeća Općine Križ, radna tijela Općinskog vijeća Općine Križ, tijela mjesne samouprave, građane, trgovačka društva, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne i fizičke osobe da daju inicijativu za dodjelu Priznanja Općine Križ „14. rujan“.

 

Inicijativa odnosno prijedlog za dodjelu Priznanja mora sadržavati:

 • točan naziv/ime i prezime kandidata kojeg se predlaže za dodjelu priznanja, s adresom i drugim podacima važnim za uspostavu kontakta
 • obrazloženje prijedloga s opisom osobitog dostignuća i doprinosa te priloženom dokumentacijom kojom se dokazuje isti
 • Suglasnost i privola kandidata za dodjelu Priznanja Općine Križ 14. rujan.

Inicijativa odnosno pisani prijedlog s obrazloženjem dostavlja se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Križ na adresu: OPĆINA KRIŽ, TRG SVETOG KRIŽA 5, 10314 KRIŽ ili u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte info@opcina-kriz.hr do zaključno s danom 14. kolovoza 2023. godine (ponedjeljak).

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ:
Marko Magdić, mag. oec.

Javni poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu Priznanja Općine Križ 14. rujan 2023

Suglasnost i privola kandidata za dodjelu Priznanja 14. rujan

OBAVIJEST GRAĐANIMA o regulaciji prometa i održavanju trkačke cestovne utrke LIDL CROSS HILL RUN KRIŽ 2023. I KRIGL FESTA

Trkačka cestovna utrka LIDL CROSS HILL RUN KRIŽ 2023. održati će se dana 13. svibnja 2023. godine od 17:00 do 19:30 sati u slijedećim ulicama:

 • Zagrebačka ulica; dionica od Trga Sv. Križa do ul. Josipa Čopora,
 • Ulica Josipa Čopora,
 • Ulica Josipa Badalića; dionica od ul. Josipa Čopora do ul. Braće Radića
 • Ulica Braće Radića; dionica od ul. Braće Radića do Industrijske ceste,
 • Industrijska cesta;
 • Ulica Hrvatske mladeži; dionica od Industrijske ceste do odvojka Moslavačke ulice;
 • Odvojak Moslavačke ulice,
 • Moslavačka ulica; do križnog raskrižja,
 • Ulice Milke Trnine; do Trga Sv. Križa,
 • Trg Sv. Križa
 • U vremenu od 15:00 sati do 20:00 sati biti će potpuno zatvoren za promet Trg Sv. Križa i to Zagrebačka ulica; dionica od Trga Sv. Križa do ulaza u Maksimirsku ulicu,
 • MOLE SE GRAĐANI DA TIJEKOM SUBOTE 13. SVIBNJA 2023. NE PARKIRAJU U CENTRU KRIŽA U ZAGREBAČKOJ ULICI DO SKRETANJA U MAKSIMIRSKU ULICU!!!
 • Vrijeme početka utrke je u 17:00 sati, a predvidivo vrijeme završetka utrke je u 19:30 sati,
 • Promet u drugim ulicama zatvarati će se samo djelomično, tj. neposredno uoči nailaska i u vrijeme prolaska sudionika utrke.
 • S OBZIROM DA SE RADI ORGANIZACIJE MANIFESTACIJE I VREMENSKIH PRILIKA U PETAK 12. SVIBNJA 2023. GODINE OD 8 SATI UJUTRO PLANIRA POSTAVLJANJE ŠATORA NA PARKIRALIŠTU NA TRGU SV KRIŽA UZ PRODAJNI PLATO I OBJEKT VILLA NOA, MOLE SE GRAĐANI DA NE PARKIRAJU SVOJA VOZILA NA SPOMENUTOM DIJELU TE DA KORIŠTENJE SVOJIH VOZILA OD 12. DO 14. SVIBNJA 2023. GODINE PRILAGODE STVARNIM POTREBAMA.

 

ZAKLJUCAK-O-PRIVREMENOJ-REGULACIJI-PROMETA-13.05.2023.

 

 

OBAVIJEST – PODJELA JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI PRIGODOM BLAGDANA USKRSA

Općina Križ dijelit će jednokratnu novčanu pomoć sukladno Odlukama Općinskog načelnika Općine Križ Marka Magdića od dana 10. ožujka 2023. godine.

PODJELA NOVČANE POMOĆI ZA UMIROVLJENIKE, OSOBE KOJE PRIMAJU NACIONALNU NAKNADU ZA STARIJE OSOBE I NEZAPOSLENE OSOBE OBAVLJAT ĆE SE SAMO JEDAN DAN I TO U UTORAK 04. TRAVNJA 2023. GODINE OD 7:00 DO 15:00 SATI U ZGRADI OPĆINE KRIŽ, ODNOSNO PROSTORU DRUŠTVENOG DOMA U KRIŽU.

UMIROVLJENICI

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =30,00 EUR-a po osobi, ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Općine Križ, s ukupnom visinom mirovine do 300,00 EUR-a uključujući i 300,00 EUR-a i to UZ OBVEZNO PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE I ODGOVARAJUĆEG DOKAZA O VISINI MIROVINE NE STARIJEG OD TRI MJESECA.

 

OSOBE KOJE PRIMAJU NACIONALNU NAKNADU ZA STARIJE OSOBE

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =30,00 EUR-a po osobi, ostvaruju i osobe koje primaju nacionalnu naknadu za starije osobe, a koje imaju prebivalište na području Općine Križ i TO UZ OBAVEZNO PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE TE DOKAZA O OSTVARENOM PRAVU NA NACIONALNU NAKNADU ZA STARIJE OSOBE.

 

NEZAPOSLENI

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =30,00 EUR-a ostvaruju nezaposlene osobe s prebivalištem na području Općine Križ koje se vode u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

TAKOĐER, MOGUĆE JE PODIĆI JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ I ZA DRUGU OSOBU KOJA OSTVARUJE PRAVO NA ISTU, UZ PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE OSOBE KOJA PODIŽE POMOĆ I OSTALE POTREBNE DOKUMENTACIJE ZA OSTVARIVANJE NAVEDENOG PRAVA OSOBE ZA KOJU SE PODIŽE POMOĆ.

OBAVIJEST STUDENTIMA – Općina Križ u cijelosti sufinancira prijevoz studenata!

Budući je Vlada Republike Hrvatske projektom kojeg provodi u suradnji s Hrvatskom željeznicom, u Europskoj godini mladih, omogućila neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja po jedinstvenoj mjesečnoj cijeni karte od 75 kuna (9,95 eura), Općina Križ pokrenula je postupke izmjene svojih akata sukladno kojima je omogućeno da od 1. siječnja 2023. godine javni prijevoz redovitimstudentima bude besplatan.

Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Križ sufinancirat će se u cijelosti mjesečne karte prijevoza željeznicom (HŽ Putničkim prijevozom d.o.o. Zagreb iznos od 75,00 kn ili 9,95 eura) ili autobusom (Čazmatrans prometom d.o.o. Čazma, cjelokupni iznos mjesečne karte) na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Sufinanciranje prijevoza ostvaruje se za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine, odnosno za akademsku godinu 2022./2023. Ako student ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Općina Križ sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza student podnosi zahtjev Općini Križ, na propisanom obrascu. Subvencija prijevoza studenata u akademskoj godini 2022./2023. – moguća je podnošenjem zahtjeva i izdavanjem potvrda elektronskim putem.

Zahtjev za ostvarivanje prava sufinanciranja prijevoza studenata može se preuzeti na Internetskoj stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr (pod rubrikom OBRASCI) ili u Općini Križ.
Zahtjev s priloženom potvrdom predaje se putem elektroničke pošte na adresu: info-opcina-kriz.hr ili u Općini Križ.

Studentu će se po uredno dostavljenoj dokumentaciji i utvrđivanju prava na sufinanciranje prijevoza, izdati Potvrda od strane Općinskog načelnika Općine Križ, kojom će student kod kupnje mjesečne prijevozne karte dokazati da ima pravo na sufinanciranje prijevoza u akademskoj godini 2022./2023.

Popunjenom zahtjevu potrebno je priložiti:

 • potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu.

OBAVIJEST – PODJELA JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI POVODOM BOŽIĆNIH BLAGDANA 

Općina Križ i ove godine dijelit će jednokratnu novčanu pomoć sukladno Odlukama Općinskog načelnika Općine Križ Marka Magdića od dana 02. studenoga 2022. godine.

PODJELA novčane pomoći za umirovljenike, osobe koje primaju nacionalnu naknadu za starije osobe i nezaposlene osobe obavljat će se u ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine od 8:00 do 14:00 sati u zgradi Općine Križ, odnosno prostoru Društvenog doma u Križu.

MOLE SE SVI KOJI DOLAZE PO JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ DA UNAPRIJED PRIPREME SVU POTREBNU DOKUMENTACIJU ZA OSTVARIVANJE NAVEDENOG PRAVA.

UMIROVLJENICI

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =200,00 kuna po osobi, ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Općine Križ, s ukupnom visinom mirovine do 2.000,00 kuna, uključujući i 2.000,00 kuna i to UZ OBVEZNO PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE I DOKAZA O VISINI MIROVINE NE STARIJEG OD TRI MJESECA.

OSOBE KOJE PRIMAJU NACIONALNU NAKNADU ZA STARIJE OSOBE

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =200,00 kuna po osobi, ostvaruju i osobe koje primaju nacionalnu naknadu za starije osobe, a koje imaju prebivalište na području Općine Križ i TO UZ OBAVEZNO PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE TE DOKAZA O OSTVARENOM PRAVU NA NACIONALNU NAKNADU ZA STARIJE OSOBE U IZNOSU NE VIŠEM OD 800,00 KUNA.

NEZAPOSLENI

Pravo na dodjelu novčane pomoći u vrijednosti od =200,00 kuna ostvaruju nezaposlene osobe s prebivalištem na području Općine Križ koje se vode u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, Ispostave Ivanić-Grad i to isključivo na temelju popisa nezaposlenih osoba UZ OBVEZNO PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE.

TAKOĐER, MOGUĆE JE PODIĆI JEDNOKRATNU NOVČANU POMOĆ I ZA DRUGU OSOBU KOJA OSTVARUJE PRAVO NA ISTU, UZ PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE OSOBE KOJA PODIŽE POMOĆ I OSTALE POTREBNE DOKUMENTACIJE ZA OSTVARIVANJE NAVEDENOG PRAVA OSOBE ZA KOJU SE PODIŽE POMOĆ.

ZIMSKA SLUŽBA

Zimsku službu, u periodu od 15. studenog 2022. godine do 15. travnja 2023. godine, sukladno Odluci o komunalnim djelatnostima na području Općine Križ provodit će trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. Križ u suradnji s podizvođačem, Resman d.o.o. Križ.

Svi strojevi potrebni za održavanje prometnica kao i pješačkih površina, registrirani su, operativni i zadovoljavaju uvjete prometovanja.

Ustrojen hitni broj telefona zimske službe 091/2824501

Radi što veće učinkovitosti zimske službe i prohodnosti cesta u razdoblju zimskih uvjeta, uspostavljen je HITNI BROJ TELEFONA ZIMSKE SLUŽBE: 091/2824501 na kojeg građani mogu dojaviti sve uočene potrebe vezano uz zimsku službu, a izvođač radova svu eventualnu problematiku nastojati će riješiti u što kraćem roku.

Izvedbeni program zimske službe za razdoblje od  studenog 2022. do travnja 2023. godine

Na području Općine Križ održava se ukupno 57 km nerazvrstanih cesta te 8000 m2 pješačkih staza, i drugih prometnih površina, a prema potrebi, poslovi održavanja  dodatno uključuju i održavanje pojedinih dionica županijskih cesta koje se nalaze na pravcima prohoda. Izvedbeni program zimske službe predviđa opseg i dinamiku izvođenja poslova održavanja za prohodnost nužnih cesta i drugih prometnih površina u zimskim uvjetima, a provodi se u tri stupnja pripravnosti u ovisnosti o stvarnim uvjetima.

 

OBAVIJEST STUDENTIMA O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA

VAŽNO!!!

NOVA OBAVIJEST STUDENTIMA O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA

Da bi ostvarili pravo na povoljniji prijevoz Hrvatskom željeznicom, redovni studenti ove godine ne moraju podnositi zahtjev Općini Križ za sufinanciranjem mjesečnih karata, budući da će od 1. listopada 2022. pa sve do 30. rujna 2023. godine Hrvatske željeznice provoditi pilot-projekt povoljnijeg željezničkog prijevoza redovnih studenata po jedinstvenoj mjesečnoj karti od 75 kuna (9,95 eura). Pilot-projekt Vlade Republike Hrvatske provodi se u Europskoj godini mladih, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske.

Kako ostvariti pravo na povoljniji prijevoz?

Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima. Mjesečne karte preuzimaju se na blagajnama.

Izrada pametne kartice s profilima za povoljniji prijevoz redovnih studenata naplaćuje se 20 kn (2,65 €). Profil na pametnoj kartici vrijedi do 30. rujna 2023. godine.

Za izradu pametne kartice potrebno je dostaviti:

 • zahtjev za izradu pametne kartice koji možete preuzeti ovdje (zahtjev sadrži i potvrdu obrazovne ustanove o redovnom studiju). Potvrda koja se dostavlja može se preuzeti i na visokom učilištu ili putem portala e-Građani odabirom usluge iz kategorije Odgoj i obrazovanje odabirom e-zapis o statusu studenta ili putem Studomata odabirom usluge Potvrde (e-zapis o statusu studenta)
 • fotografiju u boji veličine 3×3,5 cm koja ne smije biti starija od godinu dana.

Zahtjev, potvrdu i fotografiju možete poslati putem e-maila studenti@hzpp.hr, pošte ili ga predati na blagajni. Najbližu blagajnu potražite na karti.

Ako zahtjev predajete putem e-maila studenti@hzpp.hr ili šaljete poštom, iznos od 20 kn (2,65 €) potrebno je uplatiti na IBAN HR9523400091510252920 (pod svrhu uplate potrebno je navesti izrada pametne kartice – studenti) te uz ime i prezime studenta, priložiti potvrdu o plaćanju i navesti na kojoj blagajni želite preuzeti pametnu karticu.

Ako zahtjev za izradu pametne kartice šaljete poštom, možete poslati na jednu od sljedećih adresa:

 • Regionalna jedinica Zagreb, Trg Ante Starčevića 1, 10 000 Zagreb
 • Regionalna jedinica Vinkovci, Ante Starčevića 79, 32 100 Vinkovci
 • Regionalna jedinica Split, Obala kneza Domagoja 8, 21 000 Split
 • Regionalna jedinica Rijeka, Trg kralja Tomislava 1, 51 000 Rijeka
 • Regionalna jedinica Varaždin, Kolodvorska 17, 42 000 Varaždin.

Ako zahtjev predajete na blagajni, iznos od 20 kn (2,65 EUR) potrebno je platiti prilikom preuzimanja pametne kartice.

Napomena za studente koji imaju pametnu karticu

Studenti koji imaju pametnu karticu sa studentskim profilom ne trebaju izrađivati novu, nego s postojećom karticom i potvrdom obrazovne ustanove o statusu redovnog studenta za akademsku godinu 2022/2023. doći na blagajnu gdje će, uz izdavanje novog profila bez naknade, ostvariti pravo na povoljnija putovanja. Profil na pametnoj kartici vrijedi do 30. rujna 2023. godine.

Dodatne informacije možete zatražiti na e-mail studenti@hzpp.hr.

Sufinanciranje prijevoza autobusom!

Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Križ i nadalje će se sufinancirat mjesečne karte prijevoza autobusom (Čazmatrans prometom d.o.o. Čazma) na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja, u visini 75 % cijene mjesečne studentske karte. Sufinanciranje prijevoza ostvaruje se za razdoblje od 10 (deset) mjeseci tijekom akademske godine, osim za srpanj i kolovoz. Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza student podnosi zahtjev Općini Križ, na propisanom obrascu. Subvencija prijevoza studenata u akademskoj godini 2022./2023. – moguća je podnošenjem zahtjeva i izdavanjem potvrda elektronskim putem.

Zahtjev za ostvarivanje prava sufinanciranja prijevoza studenata može se preuzeti na Internetskoj stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr ili u Općini Križ.
Zahtjev s priloženom potvrdom predaje se putem elektroničke pošte na adresu: info-opcina-kriz.hr ili u Općini Križ.

Studentu će se po uredno dostavljenoj dokumentaciji i utvrđivanju prava na sufinanciranje prijevoza, izdati Potvrda od strane Općinskog načelnika Općine Križ, kojom će student kod kupnje mjesečne prijevozne karte dokazati da ima pravo na sufinanciranje prijevoza u akademskoj godini 2022./2023. koja započinje 01. listopada 2022. godine.

Studentima kojima je pravo na subvenciju priznato u protekloj akademskoj godini (2021./2022.) isto vrijedi do 30. rujna 2022. godine.

OBRAZAC – ZAHTJEV ZA SUFINANCIRANJEM PRIJEVOZA STUDENATA 2022-2023 NOVO

Popunjenom zahtjevu potrebno je priložiti:

 • potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu.

 

OBAVIJEST o privremenom zatvaranju prometa prigodom održavanja programa Dana Općine Križ 2022. godine

Dana 27. kolovoza 2022. godine (subota) od 10:00 do 11:00 sati te od 12:00 do 13:00 sati, u vrijeme održavanja starta i cilja Obiteljske biciklijade, privremeno se zatvara promet na zapadnom dijelu Trga Sv. Križa na način da se zapriječi promet iz Ulice Braće Radića i Ulice Josipa Badalića na Trg Sv. Križa te da se zapriječi promet preko Trga Sv. Križa u smjeru Širinca, dok će promet preko Trga Sv. Križa iz smjera Novoselca Ulicom Milke Trnine i Zagrebačkom ulicom biti otvoren. Dio Trga Sv. Križa na kojem se zatvara promet biti će metalnim barijerama/rampama odvojen od ostalih prometnih površina koje se otvorene za promet.

Spomenuta regulacija prometa u periodu od 27. kolovoza 2022. godine (subota) od 7:00 sati do 28. kolovoza 2022. godine (nedjelja) u 03:00 sata odnosi se i na promet u mirovanju i to na Trgu Svetog Križa, dijelu Trga Sv. Križa (park) na parkiralištu pokraj prodajnog platoa.

Zahvaljujemo na razumijevanju

OPĆINA KRIŽ

Skip to content