U organizaciji Udruge ljubitelja zagrebačke filharmonije, jučer je u prostorijama Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu održana treća u nizu promocija monografije Milka Trnina koja je svečano predstavljena u svibnju 2013. godine u Općini Križ.
Riječ je o izuzetnom dokumentarno-povijesnom djelu koje govori o životu i umjetničkim dosezima jedne od najvećih svjetskih opernih diva, rođenoj u Vezišću, u Općini Križ. Nakladnik ovog jedinstvenog izdanja je Općina Križ, a urednica je dr. Zdenka Weber. Promocija monografije bila je prigoda da se javnosti još jednom predstavi sadržaj Monografije koja je izuzetno hvaljena u umjetničkim, posebno glazbenim krugovima.
Na promociji, uz Općinskog načelnika Općine Križ i višu stručnu suradnicu u Odsjeku za društvene djelatnosti Sandru Crnković, govorio je i Prerad Detiček, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, inače dobitnika prve Plakete Milke Trnine, nagrade koju je u 2011. godini prvi put dodijelila Općina Križ. Prerad Detiček govorio je o najstarijoj glazbenoj stručnoj nagradi,  godišnjoj nagradi Milka Trnina koju dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika od 1958. godine. Ta je nagrada do sada dodijeljena 148. puta, a u jednoj se godini može dodijeliti maksimalno tri puta.
O samoj monografiji i autorskim tekstovima koje sadrži, govorio je jedan od autora tekstova gospodin Ivan Mirnik. Svojim životnim pričama o umjetničkim dosezima i veličini Milke Trnine, Ivan Mirnik dočarao je i dokumentarnu vrijednost Monografije Milka Trnina koja priča priču o velikoj umjetnici i Hrvatici na koju je Općina Križ izuzetno ponosna.
[nggallery id=289]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content