Prve ovogodišnje jabuke u voćnjaku Učeničke zadruge „Jabuka“ Osnovne škole Milke Trnine Križ, ubrali su ovog vikenda zajedničkim snagama kriški zadruga i njihovi gosti iz Metkovića.
Naime, Osnovna škola Milke Trnine Križ, jedna je od 18 učeničkih zadruga koje postoje na području Zagrebačke županije. Zadruga se ove godine može pohvaliti odličnim urodom jabuka, a upravo je njihov voćnjak i duga tradicija zadrugarstva, jedan od razloga što je Osnovna škola Milke Trnine, ovog vikenda bila domaćin međužupanijske suradnje učeničkih zadruga. U posjetu im je bilo pedesetak učenika i učitelja Osnovne Škole Stjepan Radić iz Metkovića.
Posjet djece iz Metkovića započeo je u petak 27.09.2013. godine i to odlaskom u Hrvatski sabor gdje ih je u razgledavanje povela Zastupnica u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec. Za goste je organizirano i razgledavanje Otoka Ivanića te kulturnih znamenitosti Općine Križ.
Druženje učeničkih zadruga Zagrebačke i Dubrovačko neretvanske županije, održano je zahvaljujući potpori Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, istaknuto je tijekom pozdravne riječi i službenog druženja za organizatore i sudionike ovog susreta. Ispred Općine Križ, predstavnike Zagrebačke županije, Osnovne škole Milke Trnine i goste iz Metkovića pozdravio je potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić, pohvalivši mlade zadrugare Općine Križ na uspješnom urodu jabuka i trudu koji ulažu da kroz rad u voćnjaku stvore novu vrijednost za svoju školu.
Djeca Učeničke zadruge „Jabuka“ iz Križa, također će uskoro posjetiti svoje prijatelje iz Metkovića te sudjelovati u berbi mandarina.

[nggallery id=285]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content