U Općini Križ dana 06.06.2017. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Križ.  Ljubica Jurčević, predstavnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji otvorila je i vodila konstituirajuću sjednicu do utvrđivanja člana predstavničkog tijela, Ksenije Krsnik koja je predsjedavala sjednicom do izbora predsjednika Općinskog vijeća Općine Križ.

Na početku zasjedanja utvrđen je kvorum (od 15 vijećnika bilo je nazočno 13 vijećnika) te je izabrana Mandatna komisija, kao jedno od stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Općine Križ u koje su imenovani Miroslav Pranjić za predsjednika te Stjepan Pečnjak i Sanja Jurić za članove.

Nakon podnesenog Izvješća Mandatne komisije, a temeljem konačnih rezultata izbora za članove predstavničkog tijela Općine Križ održanih dana 21.05.2017. godine,  kojeg u cijelosti možete pročitati OVDJE. verificirani su mandati i prisegu je položilo 13 od 15 izabranih članova Općinskog vijeća i to: Zoran Borić, Lovro Đerek, Sanja Jurić, Maja Lajpold, Tina Matanić, Dubravko Poje, Lovro Đerek, Miroslav Pranjić, Blaž Prcela, Marijo Šiletić, Stevo Turčinović, Mladen Rogić i Stjepan Pečnjak. Izabrane članice Općinskog vijeća Ivana Posavec Krivec i Ines Dundović nisu nazočile konstituirajućoj sjednici te će prisegu položiti na prvoj radnoj sjednici sedmog  saziva Općinskog vijeća od kada postoji Općina Križ.

U Odbor za izbor i imenovanja imenovani su Ines Dundović za predsjednicu te Blaž Prcela i Maja Lajpold za članove.

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Križ jednoglasno je izabran Mladen Rogić, a jednoglasno je izabrani i prvi potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ koji se bira iz redova predstavničke većine, odnosno pozicije i to Stevo Turčinović. Drugi potpredsjednik koji se bira iz redova opozicije nije izabran, odnosno nije bilo niti jednog prijedloga za tu funkciju te će on biti izabran na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća Općine Križ.

Novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić, nakon što je preuzeo predsjedanje sjednicom, zahvalio se na ukazanom povjerenju istaknuvši da se nada da će svi vijećnici i nadalje surađivati za dobrobiti i prosperitet Općine Križ i njenih građana. Novoizabranim članovima Općinskog vijeća Općine Križ čestitao je i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te također izrazio nadu da će svojim konstruktivnim prijedlozima i idejama pridonijeti dobrobiti Općine Križ.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content