Ovog vikenda, uspješno je održan dio zabavnih manifestacija vezan uz program Dana Općine Križ. U petak je oko dvije tisuće ljudi pjevalo i plesalo uz najljepše hitove Miroslava Škore, a u subotu je publiku oduševio nastup Mejaša.

Zahvaljujući dobrom vremenu, usprkos najavama, uspješno je održan i ovogodišnji Sajam obrta i rukotvorina na kojem su sudjelovale i članice udruge Ženske ruke te održale zanimljivu radionicu Recikliraj i svijet biraj. Osim ove radionice, djeca su mogla uživati na napuhancima i u lunaparku, a za odrasle tu je bio štand Udruge vinara i vinogradara Škaf Križ gdje se i ove godine u moglo degustirati vino njihovih članova.

Novost u programu je bilo sudjelovanje Vatrogasne zajednice koja je mališanima omogućila da isprobaju kako je to biti vatrogasac na jedan dan i to kroz prezentaciju vozila na Trgu Sv. Križa. Što znači biti vatrogasac iskušao je i općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić odjenuvši i isprobavši vatrogasnu opremu.

Velik doprinos programu u subotu 25.8.2018. godine dalo je i kulturno-umjetničko društvo Graničar koje je zajedno sa svojim gostima održalo pjevno-tamburaški program pod nazivom Škrinjica uspomena.

Iako je zbog vremenskih prilika otkazana Obiteljska biciklijada, drugi je Kotlovinafest Križ 2018. održan više nego uspješno. Ekipe su se zbog kiše natjecale u šatoru koji je bio do posljednjeg mjesta ispunjen oldtimerima, sudionicima 19. međunarodnog natjecateljskog susreta za povijesne-starodobne motocikle i automobile Oldtimer kluba Ivanić-Grad te svima onima koji su htjeli kušati slasnu kotlovinu. Čak 18 ekipa sudjelovalo je na Kotlovinafestu. Bilo je tu ekipa s članovima iz Kloštra, Popovače, Rakitovca, domaćih ekipa, onih koji su sudjelovali drugo godinu za redom, ali i novih mladih nada kao što je bila najmlađa ekipa pod nazivom Cvergli koji su sudjelovali po prvi put. Općina Križ zahvaljuje se svima na sudjelovanju i doprinosu koji je rezultirao s prikupljenih oko 3.500,00 kuna za Caritas Župe uzvišenja Sv. Križa. Naime kotlovina se mogla kušati uz simboličan dobrovoljni prilog, a sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je podijeljena i posljednja porcija.

S obzirom na to da je bila riječ o natjecanju, ipak, ne mogu svi biti pobjednici te je tročlani žiri u sastavu Drago Kezele, Đurđica Zubatović i Marijan Vukošić-Vule nakon kušanja i ocjenjivanja 18 kotlovina, morao proglasiti tri najbolje kotlovine. Prvo mjesto s uvjerljivo najvećim brojem bodova osvojila je ekipa Kriške vijećnice u sastavu Ines Dundović, Tina Matanić i Ksenija Krsnik. Drugo mjesto osvojili su Kotlovina Boysi, ekipa iz Križa i Popovače u sastavu Hrvoje Vujić, Karlo Pajer, Robert Jajčinović i Danijel Vasiljević, a treće je mjesto osvojila ekipa MT Konzalting u sastavu Stevo Turčinović, Marina Turčinović, Šaban Kopić i Ante Ćorluka. Dvije posebne nagrade žiri je dodijelio ekipi udruge Bijeli jelen za trud i zalaganje te volju uključivanja članova udruge u natjecanje ovog tipa te Lovačkom društvu Vidra Križ, za ideju spravljanja kotlovine s divljači.

Sve ekipe vrijedno su radile te se nadamo da će i iduće godine sudjelovati u ovoj dobrotvornoj manifestaciji koja svake godine okuplja sve više ekipa i prikuplja sve više novca za humani cilj. Pozitivna atmosfera bila je imperativ, a tome je doprinesao i voditelj Kotlovinafesta Mladen Medak Gaga te pjesma kriških umirovljenika i tamburaša.

Općina Križ zahvaljuje se svim udrugama koje su sudjelovale u programu ovog vikenda na bilo koji način te doprinijele njegovoj realizaciji. Zahvaljujemo se i sponzorima koji su doprinijeli realizaciji manifestacije i to Kezele seoskom turizmu i tvrtki Apios koji su osigurali nagradu za prvo mjesto na Kotlovinafestu i to ručak za cijelu ekipu na seoskom imanju Kezele te 500 kuna na potrošačkoj kartici Apios-a. Također, sponzorstvom je pomogao i caffe bar Mali Pub iz Križa, studio Hat d.o.o. te pekara Spaqi.

Program još nije završen stoga pozivamo sve da sudjeluju i u ostatku događanja koja će se održati u sklopu programa Dana Općine Križ.

 

30.08.2018.

Sportski park Križ, prijateljske utakmice igraju:

– 15 sati: Limači NK Sloga Križ – Limači Otvorene škole GNK Dinamo

– 16 sati: Mlađi pioniri NK Sloga Križ – Mlađi pioniri Otvorene škole GNK Dinamo

– 17 sati: Veterani Specijalne policije MUP-a RH– Veterani GNK Dinamo

utakmice su humanitarnog karaktera za pokojnog pripadnika SJP ALFE Zagreb – Mladena Stakora

01.09.2018.

– 9 do 19 sati; 18. Međunarodni memorijalni turnir “Josip Dominkuš”, RK Sloga Novoselec-Križ; Školska sportska dvorana Križ

02.09.2018.

– 10 do18 sati; Međunarodni turnir ( 2006. godište); ŽRK Trnina Križ; Školska sportska dvorana Križ

06.09.2018.

– 19 sati; Izložba ručnih radova umjetnika amatera; u organizaciji Udruge Ženske ruke; Galerija Križ

07.- 09.09.2018.

– od 17 sati; Otvoreni Šaranski kup Općine Križ; ŠRU Šaran Križ; ekonomski ribnjak Milka Trnina u Vezišću

08.- 09.09.2018.

– od 15 sati; 1. Šatorijada Odreda izviđača Siniša Pavković Križ; ekonomski ribnjak Milka Trnina u Vezišću (više informacija te kako se prijaviti na www.opcina-kriz.hr, Facebook i Instagram stranici Općine Križ)

14.09.2018.

– 10:45 sati, posjet Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ

– 11 sati, Sveta misa povodom Dana župe i Dana Općine Križ 14. rujan, Crkva Uzvišenja Sv. Križa u Križu

– 12 sati; Otvorenje izložbe: Sipčina u Okešincu, ladanjski život u Antičko doba; Općina Križ i Hrvatski restauratorski zavod; Galerija Križ

15.09.2018.

– 34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske; organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, Školska sportska dvorana Križ s početkom u 12 sati

– 21. festival slastica “Vatreni kriški oblizeki” u parku u Križu i prostoru Ville Noe od 16 do 20 sati u organizaciji DND Vladimir Nazor Križ

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content