DATUM ODRŽAVANJA: RUJAN 2016.

 

SADRŽAJ: Ljubitelji slatkog iz Zagrebačke županije, ali i šire, svakog rujna s velikim nestrpljenjem iščekuju otvorenje ovog festivala koji je zakoračio u treće desetljeće svog postojanja. Raduje nas izbor najraznolikijih slastica, od onih tradicionalnih bakinih koji bude nostalgiju već nakon prvog zalogaja, do originalnih suvremenijih receptura koje nemamo priliku svakodnevno kušati…

Brand Kriški oblizeki predstavlja izložbu, festival slastica, najstariju slatku gastronomsku manifestaciju u Hrvatskoj. Kriški oblizeki tradicionalno se održavaju pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a u organizaciji volontera udruge za djecu Društvo naša djeca Vladimir Nazor Križ.

Tijekom godina, od prodajne izložbe doniranih slastica, manifestacija je obogaćena novim sadržajima, sajmom, radionicama, zabavnim programom i što je najvažnije nizom iznenađenja za sve sudionike i posjetitelje.

Izložba i dalje ostaje humanitarna, koncipirana na natjecateljskom karakteru, u 4 kategorije (torte, kolači s kremom, čajni kolači, starinski slatki ili slani kolači), a pravo sudjelovanja ostvaruju svi pojedinci koji ispeku i poklone slasticu, te na priloženom obrascu dostave recept. Sve donirane slastice prodaju se na samoj izložbi.

Skip to content