Ovog petka, 02. prosinca 2016. godine, u Galeriji Križ, s početkom u 18 sati, udruga Ženske ruke otvara izložbu U susret Božiću nekada i sada.

Još je jedna to prilika da uživamo u radovima nastalim recikliranjem tekstila, koji su stvoreni rukama i velikim entuzijazmom članica udruge Ženske ruke, a ovaj puta i vanjskih suradnika i to učenika Osnovne škole Milke Trnine iz Križa sa kojima je udruga zajednički radila na ekološkom projektu IGRAJ SE SA MNOM I ŽIVI U SKLADU S PRIRODOM Spomenuti projekt poduprla je financijskim sredstvima Zagrebačka županija i Općina Križ.

Pored niza novonastalih uporabnih predmeta od tekstila koji više nikom ne treba, na radionicama u okviru projekta nastajali su božićni suveniri, nakit za božićno drvce, od sjajnih platnenih kuglica, obučenih CD-a u prigodne tkanine, adventskih vjenčića i nakita za njih kao što su razne zvjezdice, zvončići, anđeli, srca, snjegovići, božićne zvijezde od platna u tegli i slično. Stvoreni su razni ukrasi i uporabni predmeti za božićne i novogodišnje blagdane koji krase ovu posebnu izložbu na kojoj će se moći vidjeti kako se dočekivao Božić nekada i kako se dočekuje danas. Vjerujemo da će te na izložbi pronaći mnoštvo ideja od ukrasa i uporabnih predmeta za blagdansko uređenje vašega doma.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content