I ove se godine Općina Križ, Općina prijatelj djece, priključila obilježavanju Dječjeg tjedna. Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj akcija i aktivnost posvećenoj djeci koja se uvijek održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
U suradnji s Društvom „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ, održao je niz aktivnosti za djecu. Tako je proteklog četvrtka 10. listopada 2013. godine u Galeriji Križ održana prekrasna izložba dječjih radova. Da dječja mašta doista može svašta, svojim su utječem posebno dokazali Magdalena i Jakov, koji su predstavili svoje skulpture i oduševili posjetitelje.
U petak, 11. listopada 2013. godine djeca nižih razreda osnovne škole Milke Trnine, pisala su dječje poruke po parku u centru Križa te ponosno uzviknula geslo dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“. Oni nešto stariji, učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Milke Trnine, inače članovi Dječjeg vijeća Društva „Naša djeca“  Vladimir Nazor Križ  i novinarske skupine Osnovne škole, nazočili su prijemu kod Općinskog načelnika Općine Križ. Njih dvadesetak imalo je priliku pitati Načelnika Marka Magdića sve što ih zanima. Dok je neke zanimalo hoće li ove godine biti uređeno sanjkalište ili kako je to biti Općinski načelnik, druge je  zanimalo kada će biti asfaltirana pojedina ulica ili postoji li mogućnost da u Općini Križ ponovno djeluje glazbena škola. Na sva svoja pitanja djeca su dobila odgovore od Općinskog načelnika Marka Magdića i njegovog zamjenika Mladena Rogića, koji su ih ujedno pohvalili na konkretnim i zanimljivim pitanjima te idejama za nove projekte.
Općina Križ je za kraj ovogodišnjeg dječjeg tjedna svu djecu nižih razreda osnovne škole Milke Trnine te djecu starijih skupina Dječjeg vrtića Križ, nagradila predstavom kazališta Smješko, Ezop-Zalar „Basne“ održanom danas u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine u Križu.

[nggallery id=290]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content