Smijeh je lijek zato Općina Križ ove godine povodom Dana žena u Križ dovodi Marijanu Perinić, poznatu hrvatsku spisateljicu, stand up komičarku, imitatoricu i voditeljicu

Provedite ugodno večer uz promociju najnovije, treće knjige Marijane Perinić „Jesi online?“, tijekom koje će Marijana čitati smiješne ulomke i pričati komične priče. Govoriti će se i o prethodne dvije knjige ove talentirane mlade žene i to ” Gore ne može” i ” Šaka suza, vrića smija” te stand up komediji, Ženskoj priči, a i o poznatoj Marijaninoj interpretaciji PreCjednice. Bit će zanimljivo i zabavno, a što je najvažnije s puno smijeha. Promocija, odnosno druženje povodom dana žena počinje u 18 sati 8. ožujka 2019. godine u Galeriji Križ, a nakon toga u 20 sati pogledajte besplatno projekciju filma All Inclusive.

Dan Žena u Općini Križ / 8.03.2019. godine

18 sati – Galerija Križ – promocija knjige „Jesi online?“ Marijane Perinić, stand up komičarke i spisateljice

20 sati – Dom kulture Josip Badalić – besplatna projekcija filma All inclusive

https://www.2ifilm.hr/all-inclusive/

O Marijani Perinić:

Marijana Perinić rođena je u Šibeniku. Pola Šibenka, pola Zadranka, u svakom slučaju čistokrvna Dalmatinka. I to atipična jer ima energije na bacanje, što dokazuju njeni brojni trenutni poslovi: stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica, voditeljica, menadžerica i turistički vodič.

Prvi je put je u svijet stand-up komedije ušla 2007. godine. Iza sebe ima više od 700 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Magistrirala je na području muško-ženskih odnosa, o čemu najčešće i priča na stageu, kada svoje brutalno iskrene komentare uspijeva uljepšati šarmantnim dalmatinskim naglaskom, što je u konačnici i kulminiralo njenim prvim tematskim stand-up comedy showom u regiji o muško-ženskim odnosima naziva Štiklom u mozak, loptom u dupe, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh. Trenutno je najviše veseli imitirati aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, a na kanalu YouTube se njezini nastupi broje u stotinama tisuća pregleda.

Vrhunac ljubavi prema pisanju i stand-up komediji njezin je prvijenac – zbirka kratkih priča sa stand-up comedy nastupa Gore ne može, koju je objavila izdavačka kuća Vuković & Runjić u ljeto 2010. godine. Kako je knjiga bila prva takvog žanra u Hrvatskoj, zabilježen je velik interes medija i publike, zbog čega je u potpunosti rasprodana. I druga Marijanina knjiga, roman Šaka suza, vrića smija, objavljena 2012. u izdanju CeKaPe-a, rasprodana je, a čeka li ista sudbina novi roman Jesi online? najbolje će ocijeniti publika koja već četiri godine s nestrpljenjem čeka novu Marijaninu priču.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content