Nakon što je 2012. godine započelo ažuriranje podataka komunalne naknade, nastavlja se obilazak naselja Općine Križ,  radi utvrđivanja površine stambenih i poslovnih objekata te matičnih podataka obveznika komunalne naknade. Ovlaštene osobe Općine Križ od dana 20. kolovoza 2013. godine, obilaziti će kučanstva te obrađivati prikupljene podatke u cilju što točnijeg utvrdivanja obveze plaćanja komunalne naknade svakog stanovnika Općine Križ.
Mole se svi građani da ovlaštenim osobama pruže potrebne podatke o veličini stambenog prostora kao i osobne podatke s točnim adresama na koju se dostavljaju obveze. Također, zahvaljujemo svima onima koji su do sada općinskim popisivačima svojom susretljivošću olakšali posao.
Riječ je o postupku koji se za potrebe službenih evidencija Općine Križ obavlja izmjerom, neposrednim zapažanjem, fotografiranjem nekretnine, neposrednom komunikacijom s vlasnikom ili korisnikom nekretnine, a sve radi utvrđivanja stvarnih podataka za obračun komunalne naknade: površine stambenih i poslovnih objekata na području Općine Križ, kao i matičnih podataka vezanih uz obveznike komunalne naknade te drugih podataka potrebnih za utvrđivanje visine komunalne naknade.
Posljednji popis površine stambenih i poslovnih objekata Općine Križ za utvrđivanje obveze komunalne naknade, koja je jedan od najvažnijih prihoda Općine, bio je 1994. godine i zbog zastarjelosti podataka od skoro 20 godina, nužno je izaći na teren i popisati sadašnje stanje.
Zapisnik o utvrđivanju površine stambenog objekta ili poslovnog objekta za utvrđivanje  obveze komunalne naknade, u cilju uvida u potrebne podatke i što bolje pripreme za dolazak od strane Općine ovlaštenih osoba možete vidjeti OVDJE.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content