Sukladno najavi na sjednici Općinskog vijeća Općine Križ održanoj dana 19.07.2013. godine; kako bi se razmotrila naplata cestarine na autocesti A3, na dijelu izmijenjene lokacije naplatnih kućica, odnosno premještenih iz Ivanje Reke za oko 5 kilometara prema Slavonskom Brodu, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić se zajedno s Gradonačelnikom Grada Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom te Općinskim načelnikom Općine Kloštar Ivanić Željkom Filipovićem, pisano obratio ministru Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture gdinu Siniši Hajdašu Dončiću, sa zahtjevom za prijam radi razmatranja mogućnosti korekcije cijena cestarine.
Čelnici ovih jedinica lokalne samouprave smatraju, a i podržavaju nezadovoljstvo građana, naplatom cestarine na dionicama od Ivanić-Grada i Križa prema Zagrebu, u istom iznosu, kao i prije izmještanja naplatnih kućica iz Ivanje Reke.
Ne samo da se, nakon učinjenog izmještanja, radi o kraćoj dionici autoceste, već smatraju da se naplatom cestarine koči gospodarski razvoj u tim jedinicama, dok je istovremeno stanovnicima Rugvice i Dugog Sela omogućeno besplatno prometovanje.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content