U subotu, 26. kolovoza, u društvenom Domu u Općini Križ održati će se 20-ta izložba slastica Kriški oblizeki u organizaciji Društva Naša djeca Križ.

I ove godine birati će se najbolji u 4 kategorije – torte, kolači s kremom, čajni kolači i domaći kolači (starinski slani ili slatki). Natjecati se može svatko tko napravi i donese slasticu s ispunjenim prijavnim obrascem na dan održavanja Festivala. Prijavni obrazac može se pronaći na www.dnd-kriz.hr

Posjetitelje očekuje raznovrstan kulinarsko zabavni program, radionice i igraonice za djecu te izložba slastica i proglašenje najbolje slastice.

Kriški oblizeki najstarija su izložba slastica u Hrvatskoj. Ova slasna manifestacija održava se od 1994. godine kada je krenula kao humanitarno kulinarska akcija za pomoć djeci branitelja i prikupljanje financijskih sredstava za hranu i lijekove za Vukovarsku bolnicu. Od tada je izložba slastica Kriški oblizeki prerasla u događaj koji ne samo Općinu Križu, nego i cijelu Zagrebačku županiju, a i šire.

Plemeniti cilj nastavio se svih ovih godina ali za potrebe djece i njihove okoline. Financijska sredstva prikupljena na Kriškim oblizekima ulažu se u izgradnju i opremanje dječjih igrališta i razvoj okoline djece, za što brine udruga Društvo naša djeca Vladimir Nazor iz Općine Križ.

letak priprema

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content