Čak 237 trkača, sportaša, rekreativaca i djece iz 7 zemalja svijeta uživalo je u trećoj po redu, slobodno možemo reći posebnoj utrci dobrih želja – Lidl Cross Hill Run. Na atraktivnom brdovitom zelenom krajoliku naše Općine Križ, natjecali su se trkači iz Australije, Austrije, Francuske, Poljske, Srbije, Sjedinjenih američkih država i Hrvatske, a održane su tri utrke – utrka od 10 km, 5 km i Kids run. Na samom startu utrke, natjecatelji su imali priliku napisati svoje želje na balone koje su zatim svi zajedno puštali u zrak. U sklopu svoje krovne kampanje #aktivnikrozgodinu, Lidl je ove godine sponzor 10 Run Croatia utrka na atraktivnim lokacijama diljem Hrvatske pa tako i utrke Cross hill run u Križu.

Pobjednik utrke Lidl Cross Hill Run na 10 km je Silvio Grđan, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Ivana Marušić. Na utrci 5 km, pobjednik je Goran Đogolović, a pobjednica Tena Škvorc. Načelnik Općine Križ Marko Magdić koji je i ove godine bio jedan od trkača, izuzetno je zadovoljan organizacijom utrke, a za sljedeću godinu je najavio još veći spektakl.

Lidl Hrvatska poznat je po tome da podržava i potiče sport i zdravi način života, kako interno među svojim zaposlenicima, tako i putem brojnih javnih programa koje podupire. Ne čudi tako partnerstvo ovog trgovačkog lanca s tvrtkom Run Croatia, koja već treću godinu surađuje s Općinom Križ u organizaciji ove trkačke utrke u cilju  promocije sporta.

Prilika je ovo da Općina Križ još jednom zahvali svim volonterima, njih preko 50 bez kojih organizacija ovog velikog događaja na zadovoljstvo svih trkača ne bi bila Moguća. Hvala Vatrogasnoj zajednici Općine Križ, Udruzi umirovljenika i građana Radost, Odredu izviđača Siniša Pavković Križ, ŠRU Šaran Križ, Savjetu Mladih Općine Križ Društvu Naša Djeca Vladimir Nazor Križ i Amaterskom kazalištu Josip Badalić, Župnom Caritasu, te svim ostalim volonterima kao i svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji utrke. Svoj doprinos ovom sportskom događaju dao je i Dječji vrtić Križ koji je za svu djecu, u parku u Križu organizirao sportske igre, odnosno malu dječju Olimpijadu a za koju je svježe voće osigurao Lidl te čokoladno mlijeko i voćne jogurte Dukat.

Sve rezultate možete pogledati na linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/895

Posebno raduje što se sve veći broj domaćih ljudi uključuje i počinje trčati te čak zauzimaju prva mjesta među natjecateljima. Dok je u kategoriji 10 km žene pobjedu odnijela Ivana Marušić, a drugo mjesto zauzela Vanja Knežević, treća je bila Iva Mraović iz Križa.

Već je spomenuto da je najbolji u kategoriji 10 km za muške bio Silvio Grđan koji je 10 km istrčao u 38 minuta i 47 sekundi i to po ni malo naklonjenim vremenskim prilikama, drugi je bio Dario Dovranić dok je treći bio također domaći dečko Robert Babić i njegov pas.

U kategoriji 5 km žene najbolja je bila djevojka iz Križa Tena Škvorc, a odmah za petama joj je bila dvanaestogodišnja Vanija Valentić iz Križa! Treće mjesto osvojila je Svetlana Žagar.

Kod muškaraca na 5 km prvo mjesto osvojio je Goran Đogolović, drugo Marko Čavar, a treće Tomislav Poljak.

Iako vrijeme nije išlo na ruku trkačima, ipak, mnogi su istaknuli da je baš bio doživljaj trčati po kiši. Na sreću, vrijeme se smirilo pa je uspješno održana i utrka Kids run na kojoj je sudjelovalo oko devedesetak djece. U kategoriji djeca od 1. do 4. razreda na 500 m, a najbolja je bila Hana Brlek, drugi je bio Karlo Posezi, a treći Nikola Dukarić. U kategoriji djeca od 5- do 8. razreda na 1000 m najbolji je bio Danijel Štajdohar, drugi je bio Leon Mihaljević, a treća Lucija Cinzek.

Čestitamo svima i vidimo se iduće godine!

A kako je bilo pogledajte u galeriji u prilogu.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content