Ovih su dana krenule pripreme za novu školsku godinu izdvajanjem za obrazovne materijale i novi kotao za Osnovnu školu Milke Trnine Križ. Općina Križ i ove godine izdvaja znatna sredstva za Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, odnosno za nabavu obrazovnih materijala, sufinanciranje produženog boravka, škole plivanja, sufinanciranje rada školske sportske dvorane i općenito poboljšanje standarda školstva u Općini Križ.

Preko 14.000,00 EUR-a izdvojit će se za obrazovni materijal za učenika Osnovne škole Milke Trnine Križ za školsku godinu 2024./2025. i to: likovne mape (za učenike od prvog do osmog razreda), geografske atlase (za učenike petih razreda), radne bilježnice za izborne predmete (vjeronauk od prvog do osmog razreda; njemački od četvrtog do osmog razreda i informatika od prvog do četvrtog te od sedmog do osmog razreda) te materijal za glazbenu kulturu (za učenike od prvog od trećeg razreda).

Također, nedavno je Osnovnoj školi Milke Trnine Križ, odobrena donacija Općine Križ, odnosno izdvajanje novčanih sredstava u iznosu od 6.280,00 EUR-a za financiranje nabave kuhinjske gastro opreme, plinskog kotla od 150 l za potrebe školske kuhinje.

Program produženog boravka u Osnovnoj školi Milke Trnine šira je javna potreba u osnovnom školstvu koju sufinancira Općina Križ, a organizira Osnovna škola. Predstavlja organizirani boravak djece u školi, nakon redovite, obvezne nastave i školskih aktivnosti. Općinsko vijeće Općine Križ za svaku kalendarsku godinu, nakon donošenja Proračuna Općine Križ, odobrava izdvajanje novčanih sredstava za sufinanciranje Programa produženog boravka u Osnovnoj školi budući da Općina Križ financira troškove plaće i drugih materijalnih prava učitelja koji provodi Program, a sukladno mogućnostima Proračuna Općine Križ može snositi i troškove opremanja i nabave materijala potrebnog za provedbu Programa.

I ove godine Općina Križ će sufinancirati udžbenike za učenike 1. razrada Opće gimnazije u Križu, područne lokacije Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad. S ciljem privlačenja što većeg broja učenika u krišku Gimnaziju Općina je financirala i prijevoz autobusa na dane otvorenih vrata održanih u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić-Grad, u Križu i Ivanić-Gradu.

Ne smije se zaboraviti i izdvajanje iz Proračuna Općine Križ za preko dvadeset stipendija za učenike i studente te izdvajanje za financiranje prijevoza studenata.

Sve zajedno, u školskoj godini 2024./2025. planira se izdvojiti oko 130.000,00 EUR-a za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine Križ te Gimnaziji Križ, odnosno pomoć roditeljima u obrazovanju djece Općine Križ.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content