Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić danas je zajedno s ravnateljem Osnovne Škole Milke Trnine Križ Zlatkom Hasanom, zaželio dobrodošlicu prvašićima i uspješnu školsku godinu svim učenicima. Školu u Križu upisalo je ukupno 57 prvašića, a osnovna škola Milke Trnine ove će školske godine biti drugi dom ukupno 461 učeniku. Ravnatelj i Općinski načelnik, osim što su upozorili djecu na radove koji se još izvode na školskoj zgradi, ujedno su apelirali na sve sudionike u prometu da ovih dana vode posebnu brigu na nove đake i sve ostale sudionike u prometu.

Općina Križ, istaknuo je Općinski načelnik i ove godine izdvaja znatna sredstva za što bolji standard školstva na području Općine Križ. Tako osim što sufinancira nabavu besplatnih udžbenika u suradnji s Republikom Hrvatskom i Zagrebačkom županijom, Općina financira i provedbu programa produljenog boravka za učenike prvih i drugih razreda, tople obroke za učenike u socijalnoj potrebi, a ove godine je izdvojeno i dodatnih 20 tisuća kuna za opremanje učionice za program produljenog boravka. Spomenimo da je Općina Križ i ove godine pripremila poklone za sve prvašiće i to edukativnu slikovnicu odobrenu od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Općinski načelnik Marko Magdić iskoristio je prigodu i posjetio mališane Dječjeg vrtića Križ i to objekta u Križu i Novoselcu. Na radost djece, Općinski je načelnik svakoj odgojnoj skupini poklonio po jednu slikovnicu. Ove je pedagoške godine u redovni program dječjeg vrtića u Križu upisano 160 djece.

 

Podijeli na društvenim mrežama