Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić danas je zajedno s ravnateljem Osnovne Škole Milke Trnine Križ Zlatkom Hasanom, zaželio dobrodošlicu prvašićima i uspješnu školsku godinu svim učenicima. Školu u Križu upisalo je ukupno 43 prvašića, a ukupno je od prvog do osmog razreda pohađa 445 učenika. Ravnatelj i Općinski načelnik Marko Magdić pozdravili su djecu te im zaželjeli da se što prije priviknu na naložene mjere koje su nužne za provedbu školske godine u uvjetima pandemije virusa Covid-19.

Općina Križ, istaknuo je Općinski načelnik i ove godine izdvaja znatna sredstva za što bolji standard školstva na području Općine Križ. Tako je sa 65.000,00 kn sufinancirala nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala za izborne predmete, likovne mape, atlase, kao i materijali za glazbenu kulturu i to za sve učenike Osnovne škole Milke Trnine Križ. Općina također financira i obroke za učenike u socijalnoj potrebi. Spomenimo da je Općina Križ i ove godine pripremila poklone za sve prvašiće koji će ih dočekati na školskim klupama, a sastoje se od školskog pribora, male pernice, bojica i sl.

Općinski načelnik Marko Magdić iskoristio je prigodu te posjetio i mališane Dječjeg vrtića Križ i to objekta u Križu i Novoselcu. Na radost djece, Općinski je načelnik svakoj odgojnoj skupini donio slatki poklon. Ove je pedagoške godine u redovni program dječjeg vrtića u Križu upisano 164 djece.

Podijeli na društvenim mrežama