U petak 22. veljače, u Domu kulture Josip Badalić u Križu održana je svečanost kojom je Zajednica športskih udruga Općine Križ zahvalila svima koji na bilo koji način podržavaju, bodre, sudjeluju i pomažu sportaše i sportske djelatnike Općine Križ, ali i što je najvažnije, podijeljena su priznanja najboljim sportašima i sportašicama te sportskim kolektivima i djelatnicima Općine Križ u protekloj godini.
Dodijeljeno je ukupno 18 priznanja u raznim kategorijama za izuzetne sportske uspjehe. Kao i svake godine do sada, uz velik broj djece i mladih, nekoliko je sportskih djelatnika koji su tijekom dugogodišnjeg sportskog djelovanja svoju ljubav prema sportu prenijeli na mlađe generacije, a njihov trud i zalaganje rezultirao je odličnim uspjesima klubova u kojima neumorno rade. Zajednica športskih udruga Općine Križ može se pohvaliti kontinuiranim radom nekoliko klubova koji su protekle godine obilježili velike godišnjice. Nogometni klub Mladost Obedišće obilježio je svoju 55. godišnjicu, Nogometni klub Graničar Križ obilježio je 40. godišnjicu, Športska ribolovna udruga Šaran Križ obilježio je 25. godina postojanja, a Karate klub KIK Križ 10. godina postojanja. Spomenimo i da će ove godine Nogometni klub Sloga Križ obilježiti čak 90 godina postojanja.

U Samoboru su dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima Zagrebačke županije. Među dobitnicima, bili su i sportaši naše Općine. Sportskom nadom proglašen je član Rukometnog kluba Slog Križ Luka Ozvačić, a za zaslužnog sportskog djelatnika s više od 40 godina sportskog rada nagradu je primio Dražen Luter, član Nogometnog kluba Mladost Obedišće.

Priznanja su primili sportaši i sportašice u kategorijama školskog uzrasta, mlađe i starije mladeži, sportske nade (pojedinačno i ekipno), sportski kolektiv, pojedini sportski klubovi za doprinos u promicanju i razvoju sporta kao i istaknuti sportski djelatnici. OŠ Milke Trnine Križ na proglašenju najsportaša Općine Križ predstavit će sportaši koji su tijekom školske godine predstavljali školu na različitim školskim sportskim natjecanjima i u različitim sportovima. Priznanja su osim predsjednice Zajednice sportskih udruga Općine Križ Tine Matanić i tajnika Zajednice Sandrina Raca, dodijelili i gosti i to Mario Makarun, tajnik zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije te sportaši: Ana Marija Bujas Čelan, karate reprezentativka, aktualnu nositeljicu bronce s Europskog prvenstva pojedinačno i ekipno, svjetska i europska prvakinju u ekipnoj konkurenciji, jednu od najtrofejnijih zagrebačkih sportašica; zatim Matea Matošević Hačić, zagrebačka olimpijka u maratonu, sudionica brojnih međunarodnih maratona i polumaratona, sudionica Olimpijade u Riju (pobjednicu maratona u San Sebastijanu, Plitivičkog maratona, Beogradskog polumaratona i mnogih drugih) te Neven Žugaj, hrvač, osvajač srebrne i brončane medalje na Svjetskom prvenstvu, te bronce na Europskom prvenstvu. Sve je sportaše pozdravio i Općinski načelnika Općine Križ Marko Magdić te im čestitao na dosadašnjim sportskim uspjesima.

U kategoriji MLAĐA MLADEŽ (rođeni 2002. godine i mlađi) najsportašica i najsportaš 2018. su:
Lucija Cinzek, članica ŽRK Trnina Križ – od početka rukometnih koraka Lucija je pokazala veliku volju, upornost i talent, članica regionalne reprezentacije Zagrebačke županije, sa svojom ekipom osvojila je 4. mjesto na otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu kao i sudjelovanje na završnici prvenstva Hrvatske za 2006. godište u Umagu.
Matej Gorić, KK“KIK“ Križ – izuzetan sportaš koji godinama osvaja najsjajnija odličja kako na međunarodnim natjecanjima tako i na prvenstvima Hrvatske. 2018. uz desetke medalja na prijateljskim turnirima diljem hrvatske najvrjedniji rezultat je 2. mj ml. kadeta na prvenstvu Hrvatske u borbama do 36 kg.

U kategoriji STARIJA MLADEŽ ( rođeni 1999., 2000., 2001. ) najsportašica i najsportaš su:
Lucija Živec – članica ŽRK Trnine
od prvog razreda osnovne škole, dakle već 11 godina brani boje kluba, uvijek spremna za akciju, također je i članica sudačke organizacije Hrvatskog rukometnog saveza.
Luka Koščević, KK“KIK“ Križ – Luka već tri godine suvereno vlada svojom kategorijom kadeta, što potvrđuje uzastopnim osvajanjem titule Prvaka Hrvatske te redovito sudjeluje u svim međunarodnim akcijama reprezentacije i svog kluba gdje bilježi zapažene rezultate. Krajem 2018. s navršenih 16 godina prelaskom u stariju i snažniju juniorsku konkurenciju Luka ne posustaje nego nastavlja niz nepobjedivosti. Tako osvaja 1. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske te s osvojena još dva jaka međunarodna turnira postaje juniorski reprezentativac u katama. Kruna 2018. godine je bio odlazak na Svjetskog prvenstva na Tenerife u Španjolskoj.

U kategoriji SPORTSKA NADA najsportašica i najsportaš su:
Maja Paula Kuntić – u samo dvije godine bavljenja karate sporta Maja Paula Kuntić pokazuje izniman talent, volju i predanost čime svjedoči pregršt osvojenih medalja od čega najveći broj prvih mjesta u kategoriji ml. učenica kate. Kapetan ekipe mlađih učenica koja osvaja 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske Osijek 2018.
Luka Ozvačić – rukometaš RK Sloga već četvrtu godinu. U obrani je čvrst i pravovremen, a u napadu nezaustavljiv vođa.

U kategoriji ODRASLI (seniori, seniorke) najsportašica i najsportaš 2018. su:
Ivona Grgić
– dugogodišnja je članica ŽRK Trnine i jedina golmanica, koja se okušala i uspješno radi kao trenerica mlađih golmanica na koje prenosi svoje znanje i vještine. Ivona je uvijek spremna za rad i druženje.
Toni Špoljarić – igrač seniorske ekipe RK Sloga Novoselec-Križ i ove godine igra zapaženu ulogu u svojoj ekipi. Toni je izuzetno nadaren igrač ali i vrlo vrijedan i marljiv. Njegova osobnost i karakter te igračke kvalitete od iznimne su važnosti za ekipu i ova nagrada ide u zaslužene ruke.

U kategoriji EKIPE nagrađeni su:

Najbolja u 2018. godini je muška ekipa ŠRU Šaran, kadetska ekipa u lovu ribe udicom na plovak koju čine Dominik Jerko, Lovro Počuč i Ante Zubatović – osvajači su kupa Zagrebačke županije, u županijskoj ligi osvojili su 5. mjesto te se po prvi puta u povijesti kluba plasirali na državno prvenstvo. Kadetska ekipa ŠRU ŠARAN KRIZ proglašena je za najbolju ekipu godine Sportskog ribolovnog saveza Zagrebačke županije.
Najbolja ženska ekipa je ekipa mlađih učenica Karate kluba KIK Križ, a to su Maja Paula Kuntić, Magdalena Blažak i Klara Tomić Babić – ekipa koja tijekom jedne godine koliko zajedno treniraju iz treninga u trening iz natjecanja u natjecanje unaprjeđuje svoju izvedbu u sinkronizaciji, pravovremenosti te čistoći tehnike, tako ekipa mlađih učenica osvaja 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske Osijek 2018.

U kategoriji najbolji sportski KLUB u 2018. godini najbolji je:
Nogometni klub Sloga Novoselec Križ – ekipa je u neizvjesnoj prošloj sezoni 2017/2018. zbog dosta povreda i izostanaka igrača osvojila prvo mjesto u Prvoj Županijskoj nogometna liga istok s osvojena 62 boda, šest više od drugoplasiranog. U jesenskom dijelu ove sezone 2018/2019. u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi klub ulazi s ciljem ostvarenja što boljeg rezultata i na kraju polu sezone zauzima visoko treće mjesto što je uspjeh za novaka u ligi. Uz ovakav rad i zalaganje igrača i trenera mogu postići još vrjedniji rezultat i to u godini kada klub slavi 90 godina postojanja.

U kategoriji naj SPORTSKI DJELATNIK za 2018. godinu priznanja su dodijeljena:
Dariju Cvetku za 10 godina rada u sportu
– od samo osnutka KK KIK vrijedan i uvijek prisutan bio je velika podrška klubu kao roditelj i član. Dario je potpredsjednik i roditelj uspješnog natjecatelja, sati volontiranja i ljubav prema sportu samo su mali dio onoga zbog čega je Dario Cvetko dobitnik ovog priznanja.
Željku Zimiću, iz NK Milka Trnina Vezišće – za 20 godina rada u sportu. Prve nogometne korake započeo je u Omladincu iz Konšćana još 1988. u pionirima, zatim je igrao u Graničaru, Slogi kao i Mladosti iz Obedišća, Sokolu iz Ludine i najviše i najduže u Milki Trnini iz Vezišća. Bio je trener u mlađim kategorijama Sokola iz Ludine a u seniorima Milke Trnine dugogodišnji trener, također je sportski direktor nogometnog kluba Milka Trnina već šest godina.
Draženu Luteru – za 30 godina rada u sportu. Tajnik, blagajnik, trener u NK Mladost Obedišće. Od 1976. je član NK Mladost, na početku igrač, član upravnog odbora, pa tajnik, blagajnik, također i trener pionira i juniora. Vrijedan i samozatajan, ukupno 43 godine rada za svoj klub.

U kategoriji TRENER GODINE plaketu dobiva:
Jasmina Štimac, trenerica ŽRK Trnina –
ove godine slavi 10 godina neprestanog trenerskog rada u klubu, izabrana za trenericu regionalne reprezentacije Zagrebačke županije.

Najsportašima Osnovne škole Milke Trnine Križ proglašeni su:
Matanić Ida –
aktivna sudionica u nizu sportskih aktivnosti (kros, odbojka, rukomet, atletika), članica Karate Kluba Mladost Ivanić-Grad, a isto tako uzorna učenica naše škole koji uz svoje mnogobrojne sportske obaveze postiže izvrstan uspjeh u školi.
Marić Marko – aktivan je sudionik u nizu sportskih natjecanja za škole (futsal, kros, stolni tenis, atletika, odbojka), član jer futsal ekipe koja je na poluzavršnicu Državnog prvenstva OŠ regije Centar zauzela 2. mjesto, standardni je član kadetske ekipe NK Lokomotiva, Zagreb.
Igor Abramović – rođen je 4.11.1973. u Slavonskom Brodu gdje je završio osnovnu i srednju školu. 1992. godine upisujem Kineziološki fakultet, kao redovni student, a diplomirao sam 1999. godine s usmjerenjem Rukomet i Rekreacija. U OŠ Milke Trnine Križ zapošljava se u rujnu 1999. godine gdje radi i danas. Županijski školski športski savez Zagrebačke županije dodjeljuje mu priznanje za istaknutog učitelja za poseban doprinos u školskom sportu u 2018. godini.

U svečanom programu nastupio je školski zbor Osnovne škole Milka Trnina Križ pod vodstvom profesora Tomislava Brajdića te male članice Rock n Roll kluba Mega Rock Križ koje vodi Marko Hatvalić. Svim dobitnicima upućujemo iskrene čestitke, a svim sportašicama i sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima želimo još veći uspjeh u 2019. godini.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content