Advent u Općini Križ započinje ovog petka 29. studenog i to pjesmom djece Dječjeg vrtića Križ. Točno u 17 sati zapaliti će se lampice na boru u centru Križa, a uz dječju pjesmu, topli čaj i kuhano vino te medenjake, dozvati ćemo svi zajedno duh blagdana. Tko zna, možda nas iznenadi i posjet Djeda Božićnjaka i njegovog vilenjaka…

Za sve zainteresirane, u nastavku večeri, od 20 sati, u Vijećnici Općine Križ održava se i 2. Večer društvenih igara u organizaciji Savjeta mladih Općine Križ.  Igrati će se bela, čovječe ne ljuti se, šah, pogodi tko sam, uno i yamb.

Tradicionalno, u nedjelju palimo prvu adventsku svijeću. Prvu adventsku svijeću zapaliti će velečasni Božo Pinjuh u nedjelju 01.12.2019. godine, nakon Svete mise u 9 sati. Pozivamo sve da se pridruže paljenju prve adventske svijeće u Križu koja označava početak razdoblja došašća (adventa), vremena u kojem se pripremamo za Božić. Adventske svijeće paliti će se u isto vrijeme svake iduće nedjelje sve do posljednje nedjelje Adventa i to u parku u Križu ispred Župne crkve Uzvišenja Sv. Križa u Križu. Osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content