Nakon što su u svibnju provedeni izbori, a u lipnju održane konstituirajuće sjednice Vijeća Mjesnih odbora s područja Općine Križ te su izabrani predsjednici istih u svakom pojedinom mjesnom odboru, osim Širinca, čiji se članovi nisu odazvali pozivu za konstituiranje, Općinski je načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer okupio nove članove Vijeća mjesnih odbora.

Cilj sastanka bio je upoznavanje s novim članovima Vijeća mjesnih odbora te jednako tako razmatranje tema i djelokruga njihovog rada u želji da se novim članovima približi funkcioniranje mjesne samouprave i same lokalne jedinice.

Kako je istaknuo Općinski načelnik, kandidiranjem za članove vijeća mjesnih odbora svatko je preuzeo određenu dužnost i odgovornost, a sada je cilj da zajednički kroz kvalitetnu komunikaciju s Općinom Križ ostvare napredak i boljitak u svakom mjesnom odboru Općine Križ.

Želja je Općinskog načelnika da Vijeća mjesnih odbora budu kanal kojim najvažnije potrebe mještana i problemi dolaze do Općine Križ i rješavaju se u skladu s mogućnostima, a za to je važno kvalitetno planiranje sukladno godišnjem Proračunu Općine Križ kao temeljnom dokumentu koji određuje kako i za što će se trošiti novac. Općinski je načelnik članovima Vijeća mjesnih odbora približio način na koji funkcionira Općina Križ, njene ingerencije kao i ulogu Općinskog načelnika i probleme s kojima se susreće.

Na kraju sastanka zamolio je sve članove Vijeća mjesnih odbora da ukazuju na probleme, budu aktivni i predlažu projekte kod planiranja Proračuna Općine Križ, a koji će se zatim zajednički rješavati i realizirati na dobrobit građana Općine Križ.

 

Podijeli na društvenim mrežama