Općina Križ i ove godine, u nešto drugačijim okolnostima uzrokovanim pandemijom, no s još više pijeteta obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Vukovar je bio i ostao simbol pobjede te trajni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Općina Križ i ove godine otpratila je dvadesetak biciklista koji sudjeluju u akciji Biciklom za Vukovar u sklopu koje devetu godinu za redom prevaljuju put dug 300 km od Zagreba do Vukovara. Spomenimo i da je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen i u Dječjim vrtiću Križ.

Također, Velečasni Božo Pinjuh u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu 18.11.2020. godine u 17 sati služiti će Svetu misu i kratko klanjanje te moliti za sve branitelje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

Zvona naše Župne crkve u 18 sati i 11 minuta, u sklopu hvale vrijedne akcije „ZVON za Vukovar“, zajedno s mnogim crkvenim zvonima u Hrvatskoj zvoniti će u znak sjećanja na žrtve Vukovara, a ispred crkve lampionima će biti ispisano ime Grada heroja.

Ove godine, pozivamo sve da se dostojanstveno, iz svojih domova, prisjete žrtve Grada heroja te zapale lampion i pridruži nam se u sjećanju na hrvatski ponos Grad Vukovar.

Podijeli na društvenim mrežama