• listopad 31, 2020
  • 10:30 am
  • Groblje u Križu

Sveta misa za poginule i umrle branitelje 65. samostalne bojne ZNG i drugih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, koja je ove godine trebala biti služena dana 31. 10. 2020. godine u Župnoj crkvi Svetog križa u Križu, neće se održati zbog propisanog ograničenja broja okupljenih na 50 osoba, a u cilju pridržavanje svih epidemioloških mjera. S obzirom na navedeno ograničenje, smatramo da je iz pijeteta prema preminulim hrvatskim braniteljima neprimjereno pristupiti ograničavanju broja osoba nazočnih Svetoj misi.
Napominjemo da će predstavnici Općine Križ i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić, prigodno odati počast poginulim i umrlim braniteljima 65. samostalne bojne ZNG i drugih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova i to u subotu 31. 10. 2020. godine u 10:30 sati, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Centralnog križa na groblju u Križu.

I nadalje stoji preporuka Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije građanima da za blagdan Svih svetih posjetu grobljima organiziraju kroz više dana.