U cilju stvaranja boljih uvjeta za rast, razvoj i djetinjstvo djece s cijelog područja Općine Križ, kojeg je važna odrednica i igra, Općina Križ još pokrenula projekt uređenja dječjeg igrališta u naselju Gornji Prnjarovec i Novoselec.

Zemljani radovi u Gornjem Prnjarovcu već su započeli, a nakon pripreme terena slijedi ugradnja igrala te ograde oko igrališta. Staro zapušteno igralište na ulazu u naselje Gornji Prnjarovec biti će uređeno u cilju okupljanja djece i roditelja, a za realizaciju ovog projekta Općina Križ izdvojiti će preko 60.000,00 kn

Nakon dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu slijedi uređenje zapuštenog dječjeg igrališta uz područnu zgradu Osnovne škole Milke Trnine Križ kojeg koristi veliki broj djece

Uz suglasnost ravnatelja Osnovne škole Milke Trnine na čijem se zemljištu nalazi dječje igralište urediti će se funkcionalno igralište koje će služiti svoj djeci naselja Novoselec, ali i školarcima. Za realizaciju projekta izgradnje dječjeg igrališta u Novoselcu potrebna su sredstva u iznosu od oko 80.000,00 kn.

Navedene projekte Općina Križ kandidirala je na natječaje Zagrebačke županije, a od INA Industrija nafte d.d. Zagreb, već je dobila 10.000,00 kn za realizaciju spomenutih dječjih igrališta.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content