I ove godine Općina Križ nastavlja svoju dugu tradiciju darivanja beba povodom Svetog Nikole. Upravo je to, ističe Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, najljepši događaj tijekom cijele godine.
Zahvaljujući Općini Križ koja je kupila dio poklona, vjernim sponzorima kao što je ljekarna Katice Bertović iz Križa, tvrtki Ledo koji je darivao svoje Ledo medvjediće i Dukatu koji je donirao svoje proizvode te vrijednim rukama Udruge Ženske ruke koje su i ove godine napravile unikatne balavce, ove smo godine darivali 46 beba. Tijekom 2023. godine rođeno je čak 28 dječaka i 18 djevojčica. Od tog broja, tri bebe su peto dijete u obitelji, a imamo i jedne blizance.
Sveti Nikola daruje bebe Općine Križ, odnosno one koje su rođene u proteklih godinu dana, a čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta. Ovim darivanjem Općina Križ nastoji potaknuti mlade ljude na zasnivanje obitelji i ostanak u Hrvatskoj, a upravo stoga iz proračuna Općine Križ izdvaja se jednokratna pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta u iznosu od 270,00 do 400,00 EUR-a. Osim jednokratne novčane pomoći za svaku bebu, tradicije darivanja beba prigodnim poklon paketima za Svetog Nikolu, te darivanjem preko 200 djece Dječjeg vrtića Križić-Kružić slatkim paketima u prigodni Božića, ove je godine Općina Križ darivala i pedijatrijsku ambulantu u Križu. Naime, na zamolbu dr. Sanje Maršić Duvnjak i medicinske sestre Marijane Bašica koje su također nazočile darivanju beba, Općina Križ kupila je medicinsku opremu, infantometar– odnosno takozvano korito za mjerenje beba koje će zasigurno doprinijeti kvaliteti zdravstvene zaštite naših najmlađih stanovnika.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content