U Općini Križ početkom godine pokrenuta je inicijativna formiranje kratkog opskrbnog lanca proizvoda s područja Općine Križ i okolice. Zabranom napuštanja mjesta prebivališta i zatvaranjem tržnica kao i nastankom izvanredne situacije u kojoj se cijela Hrvatska našla, online trgovina postala je slamka spasa i u mnogim slučajevima jedina mogućnost nabavke namirnica, prvenstveno proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača, OPG-ova. Kako se opskrbiti svježim voćem i povrćem briga je mnogih obitelji zatvorenih u kućama, više no ikada usmjerenih na zdravlje. Srećom, ako kupci ne mogu do svježih namirnica, one mogu njima.

Ostajemo doma, ali možemo okupiti proizvođače svježeg voća i povraća te ostalih proizvoda OPG-ova, ONLINE ako se pokaže dovoljan interes poljoprivrednih proizvođača za ponudu svojih proizvoda na ovaj način.

Ova inicijativa nastavak je promišljanja kako potaknuti i pomoći poljoprivrednu proizvodnju u Općini Križ te povećati interes za namirnice koje proizvode lokalni proizvođači i omogućiti kupcima da dobiju kvalitetnu lokalnu hranu koju kupuju tamo gdje se proizvodi.

Kako se Vi možete uključiti u ovaj projekt?
Poduzetnost poljoprivrednih proizvođača i OPG-a ne poznaje granice i zato POZIVAMO VAS DA ISKAŽETE INTERES ZA PRODAJU SVOJIH PROIZVODA NA NAČIN DA NAM SE JAVITE NA BROJ TELEFONA: 2831 519  ILI  MAIL: espajza@gmail.com DO ZAKLJUČNO S DANOM 06.04.2020. GODINE. Vaše rotkvice, mladi luk, kristalke, mlado zemlje, med, vino, džemove, sir, vrhnje, jaja i ostale proizvodne ponudit ćemo za vas online zajedno s dostavom koju sami organizirate.
Prijave poljoprivrednih proizvođača su i putem online ankete na sljedećem linku: https://forms.gle/X3eKf2z7U1VbFq3U7.

Za početak, cilj je stvoriti popis poljoprivrednih proizvođača, OPG-ova, s kontaktnima radi dogovora kupca i prodavatelja te listom proizvoda koji su u ponudi. U početku ćemo se fokusirati na povećavanje dostupnosti kvalitetnih lokalnih proizvoda. Kako će se ovaj projekt razvijati, ovisi o vama, a Općina Križ će vas u tome podržati.

Ono što je ključno u ovoj inicijativi je to da se radi o dobrovoljnom interesnom udruženju poljoprivrednih proizvođača koji je besplatan. Svaki poljoprivredni proizvođač može ponuditi proizvode iz svoje proizvodnje no to moraju biti kvalitetni proizvodi koji su po svim normama ispravni za konzumaciju.

Što još treba znati?
Dostava svježih domaćih namirnica od malih poljoprivrednika odnosno proizvođača do vrata kupaca morat će se provoditi u skladu s propisanim mjera zaštite od virusa COVID-19. Prilikom dostave, dostavljači imaju obavezu koristiti zaštitne maske i rukavice, a kupci će biti zamoljeni da učine isto prigodom preuzimanja namirnica. Dostava hrane još nije zabranjena, samo se zahtijeva da se poštuju sve mjere opreza koje podrazumijevaju socijalnu distancu od minimalno metar udaljenosti, nezadržavanje na javnim površinama i valjane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

Općina Križ unaprijed se odriče svake odgovornosti vezane uz kupnju i prodaju proizvoda, njihovu kvalitetu i cijenu te u ovom projektu sudjeluje isključivo kao veza između proizvođača i kupca. Kupci i proizvođači preuzimaju odgovornost za dogovor, kupovinu i preuzimanje robe.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content