Prvi put u školske klupe Osnovne škole Milke Trnine u Križu danas je sjelo 46 prvašića. Njih 11 u područnoj školi Novoselec posjetio je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić s ravnateljem škole Zlatkom Hasanom te ih darivao poklonima kako bi im uljepšao prvi dan škole i zaželio ugodne školske dane.

Prvi dan srednje škole danas je bio i za gimnazijalce. Njih 21 upisalo je 1. razred opće gimnazije Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad, izdvojene lokacije Križ. Uspješnim gimnazijskim danima zasigurno će doprinijeti udžbenici koje im je za prvi razred gimnazije osigurala Općina Križ. Naime u cilju da se potakne upis u Gimnaziju u Križu, Općina je i ove godine osigurala sredstva za nabavu udžbenika za sve učenike prvog razreda, a dodatno, učenici s prebivalištem na području Općine Križ moći će se natjecati i za stipendije namijenjene učenicima prvog razreda Gimnazije u Križu.

Općina Križ i ove godine izdvaja znatna sredstva za obrazovni materijal, produženi boravak, školu plivanja i općenito poboljšanje standarda školstva u Općini Križ. Tu su i stipendije za učenike i studente te sufinanciranje prijevoza studenata. Sve zajedno, u školskoj godini 2023./2024.  izdvojit će se preko 60.000,00 EUR-a ili više od 450.000,00 kn za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine te pomoć roditeljima u obrazovanju djece Općine Križ.

Na prvi dan nove školske godine, a ujedno i početak pedagoške godine u Dječjem vrtiću Križić-kružić, Načelnik je posjetio i male vrtićance te im zasladio dan napolitankama.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content