Pridružite nam se u sjećanju na Grad Vukovar, hrvatski ponos koji je bio i ostao simbol pobjede te trajni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu. Općina Križ u suradnji s Udrugom branitelja Općine Križ i Dječjim vrtićem Križić-kružić, u četvrtak 17. studenoga 2022. godine s početkom u 10 sati, obilježit će Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i to posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te paljenjem lampiona u centru Križa. Istog dana Osnovna škola Milke Trnine Križ, prigodnim programom za svu djecu škole s početkom u 11 sati, bilježit će Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Već tradicionalno, Velečasni Božo Pinjuh u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu 18. studenoga 2022. godine u 17:30 sati služit će Svetu misu te moliti za sve branitelje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Zvona naše Župne crkve u 18 sati i 11 minuta, zajedno sa svim crkvenim zvonima u Hrvatskoj zvonit će za Vukovar u sklopu hvale vrijedne akcije „ZVON za Vukovar“.

Pozivamo sve da se dostojanstveno, iz svojih domova, 18. studenoga prisjete žrtve Grada heroja te zapale lampion i pridruži nam se u sjećanju na hrvatski ponos Grad Vukovar.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content