Budući je Vlada Republike Hrvatske projektom kojeg provodi u suradnji s Hrvatskom željeznicom, u Europskoj godini mladih, omogućila neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja po jedinstvenoj mjesečnoj cijeni karte od 75 kuna (9,95 eura), Općina Križ pokrenula je postupke izmjene svojih akata sukladno kojima je omogućeno da od 1. siječnja 2023. godine javni prijevoz redovitimstudentima bude besplatan.

Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Križ sufinancirat će se u cijelosti mjesečne karte prijevoza željeznicom (HŽ Putničkim prijevozom d.o.o. Zagreb iznos od 75,00 kn ili 9,95 eura) ili autobusom (Čazmatrans prometom d.o.o. Čazma, cjelokupni iznos mjesečne karte) na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Sufinanciranje prijevoza ostvaruje se za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine, odnosno za akademsku godinu 2022./2023. Ako student ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Općina Križ sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza student podnosi zahtjev Općini Križ, na propisanom obrascu. Subvencija prijevoza studenata u akademskoj godini 2022./2023. – moguća je podnošenjem zahtjeva i izdavanjem potvrda elektronskim putem.

Zahtjev za ostvarivanje prava sufinanciranja prijevoza studenata može se preuzeti na Internetskoj stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr (pod rubrikom OBRASCI) ili u Općini Križ.
Zahtjev s priloženom potvrdom predaje se putem elektroničke pošte na adresu: info-opcina-kriz.hr ili u Općini Križ.

Studentu će se po uredno dostavljenoj dokumentaciji i utvrđivanju prava na sufinanciranje prijevoza, izdati Potvrda od strane Općinskog načelnika Općine Križ, kojom će student kod kupnje mjesečne prijevozne karte dokazati da ima pravo na sufinanciranje prijevoza u akademskoj godini 2022./2023.

Popunjenom zahtjevu potrebno je priložiti:

  • potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu.
Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content