Ove nedjelje 28.10.2018. godine Općinski načelnik općine Križ Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić nazočili su 14. Memorijalu Rudolf Perešin u Ivanić Gradu i Cagincu.

Rudolf Perešin 25.10.1991. godine  odlučio  je MIG-om napustiti JNA i uključiti se u obranu svoje domovine Hrvatske. Tim svojim domoljubnim činom nanio je težak moralni i politički udarac agresorskoj vojsci i njezinu zrakoplovstvu, a građanima Hrvatske neizmjeran ponos, prkos i rast nacionalnog naboja i svijesti u najkritičnijim danima Domovinskog rata.   U povodu obilježavanja 14. Memorijala Rudolfa Perešina, Karate klub “KIK“ Kloštra Ivanića i Križa organizira IV. Cup RUDOLF PEREŠIN“ koji je održan u subotu 27.10.2018. godine s u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine u Križu.

Spomenimo i da su u ponedjeljak 29.10.2018. godine Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić zajedno s zamjenikom Zlatkom Hrastićem te predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić kao i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, odali počast svim poginulim, umrlim i stradalim braniteljima na centralnom Spomen području svim poginulim braniteljima na zapadnoslavonskom ratištu u periodu 1991.- 1995. godina na lokalitetu Trokut-Novska.

U subotu 27.10.2018. godine u Ivanić-Gradu, u Župnoj crkvi Sv. Petra Apostola je u organizaciji Grada Ivanić-Grada Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnica Zagrebačke županije, Ogranak Ivanić-Grad, održana misa zadušnica za poginule i umrle branitelje Grada Ivanić-Grada Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ. Tom prigodom, ispred Općine Križ, Zamjenik Općinskog načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić zapalio je svijeću ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ivanić-Gradu.

Podijeli na društvenim mrežama