Ove subote 28.10.2017. godine u Župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Križu održana je Sveta misa za poginule branitelje 65. samostalne bojne ZNG i drugih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Zagrebačke županije, Ogranak Križ i Općine Križ.

Tom prigodom predstavnici ratnih postrojbi, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ali i zamjenik Župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, Predsjednik gradskog vijeća Grada Novske Krešimir Marenić, članica gradskog vijeća Grada Novske Snježana Hajdinović i predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Novske Antun Pelivanović kao i Zamjenik Gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, Predsjednik Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić Krešimir Bunjevac i Zamjenik Općinskog načelnika Branko Šafran uz domaćine Općinskog načelnika Općine Križ Marka Magdića i Zamjenika Općinskog načelnika Zlatka Hrastića, položili su vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na groblju u Križu za sve poginule i umrle branitelje Domovinskog rata.

Spomenimo da su u nedjelju 29.10.2017. godine Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić zajedno s zamjenikom Zlatkom Hrastićem te predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić kao i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, odali počast svim poginulim, umrlim i stradalim braniteljima na centralnom Spomen području svim poginulim braniteljima na zapadnoslavonskom ratištu u periodu 1991.- 1995. godina na lokalitetu Trokut-Novska.

 

Podijeli na društvenim mrežama