Općina Križ ove je godine odlučila financirati, odnosno pokrenuti novi projekt za dobrobit učenika, a riječ je o financiranju programa produženog boravka. Naime Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić na inicijativu roditelja, a u suradnji s Osnovnom školom Milke Trnine, dogovorio je pokretanje programa produženog boravka koji je nakon svih provedenih postupaka i zapošljavanja učiteljice razradne nastave, započeo danas 28. siječnja 2019. godine.

Općinski načelnik Marko Magdić i ravnatelj škole Zlatko Hasan, prije početka programa produženog boravka, sa zainteresiranim roditeljima održali su sastanak na kojem je učiteljica Valentina Čuljak objasnila kako će izgledati jedan dan produženog boravka djece, koji će nakon redovne nastave, trajati od 13 do 17 sati. U tom periodu djeca će učiti, pisati zadaću, igrati se, družiti i imati ukupno tri obroka tijekom cijelog dana provedenog u školi. Jedini trošak roditelja u cijeni produženog boravka biti će podmirenje troška prehrane i to 15 kuna dnevno za sva tri obroka tijekom dana, dok će ostale troškove, odnosno plaću učitelja financirati Općina Križ.

Za sada je ugovore o produženom boravku potpisalo osam roditelja, a očekuje se da će u narednom periodu biti još zainteresiranih. Spomenimo da se osnovno i srednje obrazovanje u 2019. godini iz Proračuna Općine Križ planira financirati sa 730.000,00 kuna.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama