Velike količine oborina tijekom proteklih mjeseci te ostali vremenski uvjeti, pogodovali su ekstremnom razmnožavanju populacije komaraca te je Općina Križ na vrijeme angažirala izvođača radova, Škardu-sanitarnu zaštitu d.o.o. Čazma, koja je tijekom proteklog vikenda na području Općine Križ provela dezinsekciju komaraca.

Larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca  na području Općine Križ provedeno je sa zemlje insekticidnim sredstvima koja imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima. Zbog velike količine populacije komaraca, od početka su predviđena dva tretmana dezinsekcije, a drugi tretman planira se ponoviti na području cijele Općine Križ već početkom idućeg tjedna.

S obzirom na učestale prigovore građana na nedjelotvornost dezinsekcije u smislu značajnijeg smanjenja broja populacije komaraca, Općina Križ od tvrtke koja je provela dezinsekciju zatražila je očitovanje koje prenosimo u cijelosti:

OČITOVANJE NA PROVEDBU AKCIJE SUZBIJANJA KOMARACA

Podijeli na društvenim mrežama