Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i ove se godine obilježava Dječji tjedan i to od ponedjeljka 02.10. do nedjelje 08.10 2017. godine. Općina Križ, općina prijatelj djece, svake godine, tradicionalno, prvi puni tjedan u listopadu u povodu Dječjeg tjedna, organizira besplatnu kazališnu predstavu za djecu.

Gotovo tristo djece danas je u Domu kulture Josip Badalić u Križu pogledalo predstavu Grimmix u režiji Ljubomira Kerekeša. U predstavi igraju nagrađivani akademski glumci i glumice, Mirela Videk , Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš. Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je na jednom mjestu okupio najdraže junake iz bajki braće Grimm, Snjeguljicu, Crvenkapicu, Kraljevića i Lovca, Vuka, Zlu Kraljicu, patuljke i Ogledalo. Junaci u čijim pustolovinama su uživala sva djeca, svojim malim gledateljima govorili su o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih učili o razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta.

Općina Križ i tijekom godine nizom aktivnosti i projekata za djecu i s djecom nastoji unaprijediti život i odrastanje djece te poboljšati njihov položaj u društvu. Tijekom ove godine tako su završena dva velika projekta kojima će se zasigurno doprinijeti kvaliteti odrastanja djece, a riječ je o izgradnji dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu i novim montažnim tribinama na Sportskom parku u Križu.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svoj djeci Općine Križ čestita Međunarodni dan djeteta, ali i svim učiteljima, Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5. listopada.

 

Podijeli na društvenim mrežama