Kao što je hrvatski narod davne 1941. godine jasno izrekao svoje antifašističke korijene, tako i mi danas uoči Dana antifašističke borbe i Dana državnosti Republike Hrvatske kojim obilježavamo dan kada je Hrvatski sabor našu domovinu proglasio samostalnom i neovisnom državom, paljenjem lapaša i polaganjem vijenaca izražavamo duboku zahvalnost u spomen na sve one koji su nas svojim trudom i životima zadužili za vječnost.

Predstavnici Općine Križ predvođeni Općinskim načelnikom Općine Križ Markom Magdićem te predstavnicu Udruge antifašista i antifašističkih boraca Općine Križ kao i ostalih udruga i građana, danas su obilježili blagdane, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti polaganjem vijenca kod spomenika na Trgu Svetog Križa u Križu, posjetom Spomen sobi poginulih branitelja iz Domovinskog rata u Galeriji Križ te polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša kod ventralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj.

Napomenimo i da će se sutra, 20. lipnja 2019. godine (četvrtak) u 11 sati, održat će se Sveta misa u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu povodom svetkovine Tijelova uz procesiju nakon svete mise.

 

Podijeli na društvenim mrežama