U sklopu obilježavanja Dana Općine Križ ovog je vikenda održan 22. Festival slastica Kriški oblizeki. Slastičari amateri slastice iz natjecateljskog programa, ali i ostale koje izrađuju za Kriške oblizeke, daruju manifestaciji kako bi se njihovom dobrotvornom prodajom prikupila sredstva za rad s djecom u udruzi Društvo Naša djeca Vladimir Nazor Križ.
Kriške oblizeke i ove je godine posjetio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, a kao jednu od najslađih manifestacija Zagrebačke županije, festival je posjetila u ime pokrovitelja i zamjenica Župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. Naime, organizator Kriških oblizeka je Društvo Naša djeca Križ, a partneri festivala su Zagrebačka županija, LAG Moslavina i Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Smiljka Mihelja iz Okešinca laureatkinja je ovogodišnjih Kriških oblizeka. Njezina doboš torta, prema mišljenju ocjenjivačkog suda, najbolja je od 145 ocijenjenih slastica. Gospođa Mihelja sudjelovala je na gotovo svim Kriškim oblizekima. Među štandovima na festivalu se posebno istaknuo onaj sa slasticama Kalnika, općine iz Koprivničko-križevačke županije. Zato je predstavnicima Općine Kalnik uručena specijalna nagrada festivala.

Ovog je vikenda održan i susret zborova i KUD-ova Udruge umirovljenika Općine Križ na kojem je sudjelovalo ukupno sedam kulturno umjetničkih društava koja su se predstavila izvornim pjesmama i plesovima kraja iz kojeg dolaze. Sve nazočne, domaćine i goste pozdravio je Općinski načelnik Općine Križ te im zaželio dobrodošlicu u Općinu Križ.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama