Općina Križ podnijela je prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je u noći s ponedjeljka 4.12.2017. godine na utorak 5.12.2017. godine devastirao bor u centru Križa i adventski vijenac u parku u Križu. Ukrasi koji su uklonjeni s bora u Križu rad su djece i odgojiteljica Dječjeg vrtića Križ, a adventski vijenac svake godine uređuje i postavlja Općina Križ. I ove godine trud uložen u cilju što ljepših blagdana, nemilosrdno se umanjuje od strane vandala koji su ponovno uništili predmete u vlasništvu svih građana Općine Križ, a čija se vrijednost ne može mjeriti novcem. Također iste je večeri nepoznata osoba uništila tepih na terasi Dječjeg vrtića Križ, objekta Novoselec. Taj je tepih početkom godine kupila Općina Križ u cilju da najmlađima prve korake učini sigurnijim prilikom igre.

Ovo nije prvi puta da se u Općini Križ uništava imovina koja samo može služiti na ponos svih stanovnika Općine Križ te je ovakav čin vandalizma za svaku osudu, poručio je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Upravo stoga Općinski načelnik Općine Križ moli sve koji imaju bilo kakvih saznanja o počinitelju, da o tome svakako obavijeste Policijsku postaju Ivanić-Grad. Također, po prijavi i utvrđivanju počinitelja od strane Policijske postaje Ivanić-Grad, Općinski načelnik Općine Križ, onome tko policiji prijavi počinitelja, uz uvjet da se utvrdi njegov identitet, nudi novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 kn.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama