Osmero biciklista koji su u sklopu akcija Biciklom za Vukovar jučer iz Zagreba krenuli na put dug 300 kilometara do Vukovara, stiglu su sinoć u Novoselec gdje su noć proveli u Društvenom domu u Novoselcu. Danas u ranim jutarnjim satima na put prema Vukovaru ispratio ih je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić koji je zajedno s njima odvozio rutu od Novoselca do granice naše Općine s Općinom Velika Ludina. Općinski načelnik na ovaj je način podržao akciju koja se provodi već 5 godinu za redom, a u organizaciji i smještaju biciklista veliku ulogu odigrao je Mjesni odbor Novoselec.

U znak zahvalnosti, sudionici akcije Biciklom za Vukovar uplatili su 2.000,00 kuna Caritasu Župe Uzvišenja Svetog Križa koji će u sklopu nadolazećih blagdana darivati potrebite.

Biciklisti su krenuli iz Zagreba na četverodnevno putovanje koje je besplatno za sve sudionike i organizira se uz dobru volju biciklista putnika, kao i velikodušnu potporu lokalnih  jedinica koje podupiru ovu akciju. Osim u Općini Križ, biciklisti će noćiti i u Novoj Kapeli i Ivankovu te u Vukovaru.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u petak 18. studenog 2016. godine, sudionici akcije Biciklom za Vukovar zapaliti će u Gradu heroju, lampion s grbom Općine Križ, kojeg im je danas predao Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content