Općina Križ spremna je za nadolazeći zimski period, naime održana je smotra strojeva s kojim će se obavljati komunalni poslovi redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine Križ u zimskim uvjetima.

Zimsku službu, sukladno Odluci o komunalnim djelatnostima na području Općine Križ provodit će trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. Riječ je o trgovačkom društvu u vlasništvu Općine Križ, koje će zajedno s podizvođačem, obrtom za prijevoz, usluge i trgovinu „Ugarković“ vlasnika Gordana Ugarkovića, provoditi zimsku službu u periodu od 15.11.20019. godine do 15.04.2020. godine.

Smotrom zimske službe prezentiran je vozni park za provođenje poslova zimske službe koji sadrži ukupno šest vozila namijenjenih posipavanju i čišćenju kolnika i pješačkih površina, a koji u potpunosti zadovoljava potrebe provedbe spomenutih poslova na području Općine Križ. Svi strojevi potrebni za održavanje prometnica kao i pješačkih površina, istaknuo je direktor društva Mario Grdenić, registrirani su, operativni i zadovoljavaju uvjete prometovanja. Predstavnici Općine Križ, Općinski načelnik Marko Magdić i zamjenik Općinskog načelnika Zlatko Hrastić, utvrdili su da je sve spremno za nadolazeće zimske uvjete na području Općine Križ.

 

Podijeli na društvenim mrežama