Općina Križ u suradnji s Dječjim vrtićem Križ, u petak 17. studenog 2017. godine  s početkom u 10 sati, obilježiti će Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i to posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te paljenjem lampiona ispred Galerije Križ.

Pridružite nam se u sjećanju na Grad Vukovar, hrvatski ponos koji je bio i ostao simbol pobjede te trajni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Također, i ove godine Općina Križ i Mjesni odbor Novoselec biti će domaćini sudionika akcije Biciklom za Vukovar  koji 14.11-2017. godine dolaze u Općinu Križ, točnije u Društveni dom u Novoselcu gdje će prenoćiti, a zatim 15.11.2017. godine u jutarnjim satima kreću biciklima put Vukovara.

Ispratiti će ih Općinski načelnik Općine Križ, te biciklistima predati lampion kojeg će oni zapaliti u Vukovaru, 18. studenoga kada se obilježava 26. godišnjica pada Grada Vukovara. Akcija Biciklom za Vukovar provodi se šestu godinu za redom i u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani. Put od Zagreba do Vukovara traje četiri dana, a ukupno je dug 300 kilometara.

Podijeli na društvenim mrežama