U cilju što bržeg rješavanja pitanja dotrajalih prometnica na svom području, čelnici Općine Križ Općine Križ pregovarali su s predstavnicima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, a rezultat pregovora je Sporazum o sufinanciranju radova asfaltiranja lokalne ceste LC 31178 (Deanovec – Širinec – Križ) potpisan 14. svibnja, 2020. godine.
Sporazumom će se u ovoj fazi omogućiti asfaltiranje navedene ceste u dužini gotovo 2 km. Vrijednost spomenutih radova je preko 600.000,00 kuna, a Općina Križ izdvojit će 45%, odnosno sufinancirati s oko 275.000,00 kuna asfaltiranje Županijske ceste kroz naselje Širinec.
Očekivani početak radova pripreme za asfaltiranje navedene ceste je 19. 05. 2020. godine, a cjelokupni radovi trajat će najkasnije do 30.06.2020. godine.
Radovi obuhvaćaju frezanje postojećeg oštećenog nekvalitetnog asfalta, djelomično poravnavanje površine kolnika, izradu novog habajućeg sloja te uređenje bankina.
U vrijeme izvođenja radova bit će djelomično ili u potpunosti onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znakovima te pozivamo stanovnike naselja Širinec da korištenje svojih vozila prilagode i usklade prema dinamici radova asfaltiranja.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, radovi se mogu produžiti van predviđenog roka.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Općinski načelnik Općine Križ:
Marko Magdić, struč. spec. oec.

Zamjenik Općinskog načelnika Općine Križ:
Zlatko Hrastić

Podijeli na društvenim mrežama