Općina Križ uspješno nastavlja planirane projekte uz pomoć realiziranih prijava na natječaje kojima se osiguravaju dodatni izvori financiranja. Naime od Zagrebačke županije dobiveno je ukupno 147.000,00 kn za projektnu dokumentaciju dva projekta od kojih je izgradnju Dječjeg vrtića Općina Križ već prijavila na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, za provedbu podmjere 7.4., fonda Europske unije, dok se drugi tek planira prijaviti na Program ruralnog razvoja preko LAG-a Moslavine.

U sklopu potpora jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u 2017. godini za projekte koji ce se financirati iz fondova i programa EU, za glavni projekt s pripadajućim mapama za ishođenje građevinske dozvole na nivou izvedbenog projekta, sa geodetskim snimkom postojećeg stanja i tehničkim rješenjem za prodajni plato tržnice na malo s prometnom infrastrukturom u Križu dobiveno je 47.000,00 kn.

Za  glavni projekt s pripadajućim mapama za ishođenje građevinske dozvole na nivou izvedbenog projekta, zajedno sa idejnim rješenjem s procjenom ukupnih troškova izgradnje za modularni dječji vrtić u Križu dobiveno je 100.000,00 kn.

 

Podijeli na društvenim mrežama