S početkom ove godine studenti, radnici i umirovljenici mogu kupiti znatno povoljnije priključne karte ZET-HŽPP. Rezultat je to sastanka kojeg je krajem protekle godine, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić održao s predstavnicima HŽ Putnički prijevoz d.o.o. na temu mogućnosti proširenja prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu koja bi uključivala i Općinu Križ, a sve u cilju mogućnosti proširenja integriranog putničkog prijevoza, tj. zona prijevoza u suradnji HŽ-a i ZET-a, koja obuhvaća i Općinu Križ, te svim putnicima, a posebno studentima i radnicima, smanjuje cijenu kako željezničke, tako i tramvajske mjesečne priključne karte.

Nedavnim proširenjem prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu, HŽPP uveo je u prodaju jeftinije karte za prijevoz za sve koji kupe zajedničku prijevoznu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 4. priključnu zonu za putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreb Glavnog kolodvora i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a.  Prema podacima iz HŽ Putničkog prijevoza d.o.o., svakodnevno iz željezničke postaje u Novoselcu, putuje čak do 1000 putnika, što učenika, studenata, što radnika ili tek povremenih putnika. Brojka nije zanemariva, stoga dodatno raduje što je na inicijativu Općinskog načelnika, HŽ Putnički  prijevoz d.o.o. uveo prodaju priključne mjesečne karte za građane Općine Križ.

Naime proširenjem prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu, građanima Općine Križ putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreb Glavnog kolodvora vlakom i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a, prijevoz je znatno jeftiniji.

Putnik koji kupi zajedničku prijevoznu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 4. Priključnu zonu za putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreba Glavnog kolodvora vlakom i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a platiti će:
učeničku ili studentsku  mjesečnu zajedničku ZET-HŽPP i priključnu kartu = 561,00 kn (361,00 kn HŽPP karta +200,00 kn ZET karta). Do sada je učenici i studenti plaćali pojedinačno željezničku mjesečnu kartu 520,00 kn te ZET-ov pokaz 100,00 kn mjesečno, što je ukupno 620,00kn. Uvođenjem priključne karte prijevoz učenicima i studentima jeftiniji je za 59,00 kn.
radničku (opću) mjesečnu zajedničku ZET-HŽPP i priključnu kartu = 917,00 kn (517,00 kn HŽPP karta + 400,00 kn ZET karta). Do sada je radnik plaćao pojedinačno željezničku mjesečnu kartu 780,00 kn te ZET-ov pokaz 360,00 kn mjesečno, što je ukupno 1.140,00kn. Uvođenjem priključne karte prijevoz radnicima jeftiniji je za 223,00 kn.

Više saznaj na: http://www.hzpp.hr/hzpp-i-zet

Napomenimo da Općina Križ prijevoz studenata koji svakodnevno putuju na studij sufinancira u iznosu 75%  mjesečne karte. Za tu je namjenu u 2017. godini izdvojeno iz Proračuna Općine Križ gotovo 200.000,00 kuna, a jednako toliko planira se izdvojiti i u 2018. godini.
Vezano uz predprojekt novog voznog reda HŽPP-a za 208./2019. godinu, Općina apelirala je da se ukoliko je moguće broj linija poveća, a nikako ne smanjuje pogotovo u jutarnjim satima te u dane vikenda.

 

Podijeli na društvenim mrežama