Radujemo se susretu sa Vama u Vašem obiteljskom okruženju. Dolazimo u ime Gospodnje, želeći sa Vama moliti za blagoslov Vašeg doma i svih članova Vaše obitelji. Ova godina je zbog pandemije COVIDA -19 teška i posebna pa će se i sam blagoslov obitelji odvijati na poseban način.

UPUTE I PREPORUKE ZA BLAGOSLOV:
Blagoslov će se odvijati ispred ulaznih vrata obiteljskih kuća, a iznimno u predsoblju. Isto tako blagoslov će se odvijati na ulaznim vratima stanova u zgradama. Svećenik koji blagoslivlja obitelj i njegov pratitelj su preboljeli COVID-19, no bez obzira na to poštivati će se sve epidemiološke mjere i preporuke (nošenje maske, zaštitne rukavice, redovita dezinfekcija ruku). Molimo Vas da prilikom blagoslova svi članovi Vaših obitelji nose zaštitne maske. Na taj način opasnost od zaraze biti će svedena na minimum. Ukoliko bude i drugih pratitelja, oni će čekati u dvorištu ili na ulici.

Svetu vodu, kojom se blagoslivlja obitelj i kuća, osobno ću pripremiti, tako da nema opasnosti od prenošenja zaraze niti na taj način. Tijekom ovogodišnjeg blagoslova obitelji nema rukovanja, čestitanja niti bilo kakvog drugog bliskog kontakta.

Molim župljane da prilikom blagoslova izbjegavaju razgovore radi što manjeg zadržavanja kod obitelji, za sva pitanja ili nejasnoće oko bilo čega, molim Vas da nazovete Župni ured ili mene. Zbog okolnosti vezane uz pandemiju COVID-19, bilo bi dobro da čekate svećenika ispred kuće kako bi točno znao kojim obiteljima treba podijeliti blagoslov.

Molim Vas da ostanemo kao i do sada prvenstveno ljudi, ne zaboravimo i na naše stare (najranjivije), naše susjede i sve druge ljude koji nisu u doticaju sa elektroničkim medijima, budite naš glas, prenesite ovu objavu ,savjetujte i pojasnite, jer evo dolazi Svjetlo novog dana, neka bolja i ljepša “normalna” vremena!

BLAGOSLOV OBITELJI ZAPOČINJE SVAKI DAN U 08:00 SATI!!!
Svi oni koji iz bilo kojeg razloga neće moći primiti blagoslov nakon 06.01.2021. godine, mogu me nazvati, dogovoriti vrijeme i rado ću doći te blagosloviti obitelj do toga datuma.
Raspored blagoslova za sva ona mjesta koja nisu obuhvaćena ovim rasporedom biti će objavljena naknadno.

Želim Vam mir i dobro u Gospodinu!

Vlč. Božo Pinjuh

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI U ŽUPI UZVIŠENJA SV. KRIŽA, KRIŽ ZA 2020./2021. godinu

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content