Načelnica na otvorenju Eko etno sela u Novskoj


03.04.2012.

Općinska načelnica Općine Križ i saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec proteklog je petka, 30. ožujka u posjetila Plesmo na području Grada Novske gdje je u blizini Parka prirode Lonjsko polje svečano otvoreno Eko etno selo “Strug” privatnog investitora.

Riječ je o jednom od najvećih projekata kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, u kojem će se koristiti i sredstva iz Programa IPARD, mjera 302 – razvoj seoskog turizma.

Vlasnik je u posljednjih nekoliko godina u izgradnju sela na 8 hektara uložio oko 3,5 milijuna kuna. Od toga iznosa, 1,5 milijuna kuna sredstva su realizirana putem Ministarstva turizma, a 290.000 kuna odnosi se na bespovratne potpore u turizmu koje je u taj projekt proteklih godina uložila Sisačko-moslavačka županija. Za izgradnju „Struga“ investitor je ostvario tri milijuna kuna iz Programa IPARD, mjera 302 – razvoj seoskog turizma. U prekrasnoj prirodi Lonjskog polja, prvi gosti već ovog Uskrsa mogi će uživati u ukusnoj domaćoj hrani i moslavačkim vinima.

Svečanosti otvorenja Eko etno sela osim sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel nazočio je i zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo.