• prvi majPoštovane sugrađanke i sugrađani,

  obilježavajući Međunarodni praznik rada prisjećamo se povijesne borbe radnika za dostojanstvo i prava čovjeka koji svojim radom osigurava egzistenciju sebi i svojoj obitelji. Na žalost, stečena prava radnika danas su ugrožena i postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

  S obzirom na gospodarske uvijete, sve naše težnje i napori i …

 • OBAVIJEST


  28.04.2016.

  voigObavještavaju se korisnici vodoopskrbnog sustava Vodoopskrbe i odvodnje Ivanić-Grad d.o.o. da je u tijeku pranje i čišćenje VS Sobočani, te će se  nakon odrađenog pranja, vodosprema, a tako i cjevovodi  postepeno puniti novom vodom iz Crpilišta Petruševac, te će građani Grada Ivanić-Grada, Općina Kloštar Ivanić i Križ kroz narednih tjedan dana dobiti novu kvalitetnu  vodu u svoja kućanstva.

  Vodoopskrba i odvodnja Ivanić-Grad d.o.o.

 • magistralni cjevovod 3Ivanić-Grad, Kloštar Ivanić i Križ puštanjem u rad magistralnog cjevovoda od Sesvetskog Kraljevca do Ivanić-Grada te precrpne stanice Ivanić-Grad konačno su se priključili na javni vodoopskrbni sustav i dobili kvalitetnu pitku vodu. Ovo područje, s oko 30.000 stanovnika, odsad će se opskrbljivati vodom iz izvorišta Petruševec.

  Investitor gradnje magistralnog cjevovoda, dužine 25.600 metara, i precrpne stanice, kapaciteta 80 litara vode u sekundi, bila …

 • mraz 2Zbog niskih temperatura do minus 4 °C zabilježenih na području Zagrebačke županije u ponedjeljak i utorak, 25. i 26 travnja 2016. godine došlo je do smrzavanja poljoprivrednih kultura, osobito na višegodišnjim nasadima vinograda i voćnjaka.

  Ovim putem mole se poljoprivrednici koji su pretrpjeli štete na svojim poljoprivrednim kulturama da prijave nastale štete svojim općinama i gradovima koji će zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode …

 • Ministarstvo poljoprivrede raspisuje Poziv za iskazivanje interesa za prijavu projekata iz mjere 16 „Suradnja“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. koji će se financirati iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).

  Poziv je otvoren od 22.04.2016. do 01.06.2016. godine.

  Molimo sve zainteresirane potencijalne prijavitelje projekata (fizičke i pravne osobe, operativne skupine, udruge, poljoprivredne zadruge, proizvođačke grupe/organizacije itd.) da popune priloženi obrazac za prijavu idejnog projekta. Moguće je prijaviti projekte koji su u …

 • 20160423_104224Članovi karate kluba KIK, sudjelovali su na prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije, Samobor 2016.
  Izvrsna organizacija kao i prava sportska atmosfera uz pune tribine navijača, bila je izvrsna uvertira za najprestižnije natjecanje u godini. KK “KIK” nastupio je sa 8 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji i s dvije ekipe.
  Osvojivši titulu prvaka Hrvatske u kategoriji mlađih učenika i dvije medalje s ekipom, Mateo …

 • Noć knjige u Križu


  25.04.2016.

  kino-uređenje 003U petak 22. travnja 2016. godine, Općina Križ i knjižnica i čitaonica Križ, po peti su put za redom, zanimljivim programom sudjelovali u nacionalnom programu Noć knjige.
  U program se uključio i Dječji Vrtić Križ koji je tog dana realizirao svoj projektni dan otvorenjem Dobre kućice izgrađene zahvaljujući roditeljima i donatorima, a koja ima za cilj potaknuti čitanje u najranijoj dobi.
  U Galeriji Križ …


Stranica 1 od 961234»102030...Zadnja »