• Dan neovisnosti 002Dan 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
  Hrvatska država je tom Odlukom prije 24 godine pokazala odlučnost te ukinula legitimitet i legalitet svim tijelima bivše jugoslavenske države te utvrdila kako ne …

 • OBJAVA BIRAČIMA


  07.10.2015.

  Predsjednica Republike Hrvatske je dana 05. listopada 2015. godine donijela je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.
  Izbori u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 08. studenog 2015. godine.

  OBJAVA BIRAČIMA

 • OtpadAkcija odvoza glomaznog otpada od strane Ivakop-a d.o.o. započela je 28.09. i traje do 30.10.2015. godine, a provodi se na području Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić. Građani će o akciji biti obaviješteni putem informativnih letaka i putem oglasa na Obiteljskom radiju Ivanić.
  U skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, mole se korisnici da svoj glomazni otpad odlože unutar svog dvorišta, u …

 • IMG_20150930_105414Općina Križ u suradnji s Trgovačkim društvom Poduzetnička zona Križ d.o.o., ususret blagdanu Svih svetih, a s ciljem poboljšanja usluge i uređenja groblja u Križu, postavila je stupiće s kantama za zalijevanje.
  Postavljena su ukupno tri stupića sa po 6 kanti i to jedan na malom groblju i dva na velikom groblju u Križu, a svi stupići nalaze se uz mjesta za opskrbu vodom.
  Mole …

 • Ž DRAGOSAVAC - BREZEOpćina Križ, Knjižnica i čitaonica Križ, pozivaju vas na izložbu slika domaće slikarice Željke Dragosavac Sabljak,  pod nazivom Putem breza.
  Izložba će se održati 9. listopada 2015. godine (petak) u 18 sati u Galeriji Križ.
  O izložbi će govoriti profesorica Vida Pust Škrgulja i Miljenko Šimunović.

 • mrtvačnica 2 007Završeni su radovi na uređenju dijela sjeveroistočnog pročelja mrtvačnice na groblju u Križu. Za spomenute je radove izdvojeno  3.500,00 kuna.

  Budući se u proteklih dvadesetak godina, od kada je izgrađen objekt mrtvačnice na groblju u Križu nije ulagalo u isti, a uslijed štetnog djelovanja atmosferilija došlo je do oštećenja pročelja spomenutog objekta.

  Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, odobrio je radove uređenja dijela …

 • predstava 022Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj, pa tako i u Općini Križ, obilježava se Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 5. listopada 2015., kada se obilježava  Međunarodni  dan  djeteta i završava u nedjelju, 11. listopada 2015.

  Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da …


Stranica 1 od 861234»102030...Zadnja »